Food Talk meet & greet met Kim & Bénine

Food Talk meet & greet met Kim Feenstra & Bénine Bijleveld

Een tijdje terug was ik weer eens op zoek naar nieuwe glutenvrije kookboeken op de Nederlandse markt zoals ik wel vaker doe. Via bol.com stuitte ik op het boek “Food Talk” van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld met 60 glutenvrije recepten. De omslag sprak me ook direct aan, dus besloot ik het boek alvast te reserveren, want het zou de andere dag pas uitkomen.

Eind juni kreeg ik een mailtje van Bol.com. Ik had een prijs gewonnen, namelijk een meet & greet met Kim en Bénine welke onder andere een kookworkshop bevatte. Ook mocht ik iemand meenemen. Ik had nooit gezien dat als ik het boek via bol.com reserveerde en prijs kon winnen. Dus een grote verrassing en super leuk natuurlijk.

Samen met goede vriendin Daniëlle werden we om 14:00 uur verwacht bij de SieMatic Flagship store in Amsterdam. We kregen een welkomstdrankje en mochten rondlopen in deze mooie winkel. Intussen ontmoette we ook Kim en Bénine. Mijn eerste indruk was, sodeju, wat zijn deze meiden lang!  Ben zelf 1,76 cm, maar bij deze dames ben ik een ukkepuk, ha, ha.

We kregen te horen dat er nog een duo onderweg was, een duo had afgebeld door ziekte en nog een ander duo had helemaal niets van zich laten horen. Na 20 minuten wachten besloot Bénine dat we maar van start gingen met de kookworkshop en dat we wel zouden zien of er nog iemand op zou komen dagen. Helaas is er niemand meer gekomen, dus waren van de 5 duo’s er maar 2 aanwezig.

Maar dat maakte het juist des te leuker. We hadden samen met Kim, Bénine, Ruby, Ellen van Kosmos Uitgeverij, het andere duo (sorry ik ben de namen vergeten), Daniëlle en ik de keuken voor ons zelf wat echt super gezellig was. We hadden per duo een recept uit het boek gekregen wat we gingen maken. Daniëlle en ik hadden gekozen voor de courgette munt soep. Verder werden uit het boek de panzanella gemaakt, de flammkuchen met geitenkaas en gekaramelliseerde ui, de clafoutis met frambozen en de pompoen risotto met gekaramelliseerde wortel.

Ik had helaas nog geen gelegenheid gehad om een recept uit het boek te proberen, dus de courgettesoep was voor mij het eerste recept uit het Food talk kookboek. Wat mij opvalt is dat de gerechten in het boek erg smaakvol zijn, maar ook verrassend snel en makkelijk te maken zijn. Ook vind ik het boek leuk vorm gegeven door de persoonlijke verhalen en foto’s. Het boek richt zich, naar mijn mening, daardoor voornamelijk op de drukbezette man of vrouw met coeliakie of glutensensitiviteit die weinig tijd heeft om te koken maar toch lekker glutenvrij wilt genieten.

Op aanraden van Kim ga ik zeker een keertje de pittige Indonesische rendang uit het boek maken. Dit gerecht duurt wel zo’n 3 uur om te maken, maar schijnt echt geweldig te zijn. Dat heb ik er uiteraard wel voor over. Ik ben heel erg benieuwd 😀

Nadat we alle gerechten hadden klaar gemaakt, was het tijd om te eten. Op de etage boven de keuken was een prachtige gedekte tafel met een super uitzicht over Amsterdam Oud-Zuid.  Iedereen schoof aan en genoot van al het heerlijke eten wat we tijdens de glutenvrije kookworkshop hadden gemaakt samen met een leuk gesprek en een heerlijk glas wijn.

Als laatste natuurlijk nog even op de foto met Kim en Bénine en onze Food talk boeken laten signeren door de dames. Kim en Bénine zijn twee super gezellige en lieve meiden. Wij hebben een top middag gehad. Nogmaals dank daarvoor.

 

Food Talk is te koop bij bol.com of bij Albert Heijn voor € 20,-

 

Meer glutenvrij recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze linkGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code