Kipfilet met spek en mozzarella

Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Je kunt er zo ontzettend veel mee doen. Lekker braden, bakken, stoven, smoren, grillen noem maar op. Dit keer gaat hij de oven in. Een lekkere en malse kipfilet met spek en mozzarella.

 



Print recept

Kipfilet met spek en mozzarella

Een heerlijk en mals stukje gluten- en lactosevrije kipfilet uit de oven gevuld met mozzarella, zongedroogde tomaten omwikkeld met ontbijtspek

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2-3 bolletjes mozzarella
  • 250 gram ontbijtspek
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 15 blaadjes basilicum

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)

  2. Snipper de rode ui, de knoflook, de zongedroogde tomaten en basilicum zo fijn mogelijk.

  3. Snijd de mozzarella in plakken van zo'n 0,5 cm. Als je lactosevrije mozzarella gebruikt (MinusL of Galbani) snijd dan de plakken wat dikker, ongeveer 1 cm dik. Lactosevrije mozzarella wordt meer vloeibaar in de oven.

  4. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar nog net niet door midden. Vouw de kipfilets open.

  5. Leg de plakjes mozzarella op de opengesneden kipfilets. Bestrijk daarna de mozzarella met het tomatenmengsel.

  6. Omwikkel de kipfilets met het ontbijtspek. Zorg ervoor dat alle kip goed bedekt is met het ontbijtspek om te voorkomen dat de vulling eruit loopt. Zeker bij lactosevrije mozzarella.

  7. Doe de kipfilet met spek en mozzarella in een ovenschaal en bak deze in het midden van de oven in zo'n 30 minuten gaar.

Notities

Serveer de kipfilet met spek en mozzarella met geroosterde aardappeltjes uit de oven en broccoli

 

Tip: ik vind het vaak lastig om de kipfilets goed horizontaal door te snijden. Meestal heb ik wel wat kipfilet in de vriezer liggen. Deze laat ik 's morgens alvast ontdooien in de koelkast. Tegen de tijd dat ik de kip ga bereiden, dan is deze half ontdooit en een stuk beter te snijden waardoor je de kipfilets makkelijker kunt vullen.

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link 

 

www.sophieglutenvrij.nl

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code