Een heerlijke gluten- en lactosevrije chili con carne welke je binnen een half uur op tafel hebt.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramrundergehakt
1groteprei
1grote ui
1rode punt paprika
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1rode peper
600gramKidney bonenuitlekgewicht 375 gram
2blikjestomatenpuree
200mlwater
1eetlepelpaprikapoeder
1theelepelgemalen koriander
1theelepelgemalen komijn
0,5theelepelchilipoeder
0,5theelepelknoflookpoeder
0,5theelepeluienpoeder
snufjenootmuskaat
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui en hak de rode peper en de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de prei in ringetjes en de paprika in dunne reepjes.
Giet de kidneybonen in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze even uitlekken.
Verhit in een wok of hapjespan een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg het gehakt erbij en bestrooi dit met wat peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul.
Strooi nu het paprikapoeder, de gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en nootmuskaat bij het gehaktmengsel en schep alles even goed om.
Voeg nu de prei ringetjes en paprika reepjes toe en bak dit zo'n 5 minuten mee.
Schep de kidneybonen bij het geheel en bak deze nog zo'n 2 minuten mee.
Voeg nu de tomatenpuree toe en schenk er 200 ml water bij. Meng alles goed door elkaar en laat de chili con carne zachtjes verder stoven gedurende zo'n 15 minuten.
Opmerkingen
Serveer de chili con carne met witte rijst en tortilla chips.Veel kookplezier en eet smakelijk!