Tjap Tjoy met kip, homemade én gluten- en lactosevrij

Tjap Tjoy met kip en witte rijst. Nog lekkerder als die van de Chinees én gluten- en lactosevrij.

Dit is toch wel een van de gerechten die wij best wel gemist hebben. Voor dat Sophie de diagnose coeliakie kreeg haalde we nog wel eens Tjap Tjoy bij de Chinees of ik maakte het zelf, maar dan met een pakje. Maar ja, dat kan nu natuurlijk niet meer. Dan maar zelf maken.

Ik dacht al die tijd dat het recept best wel ingewikkeld zou zijn, maar eigenlijk was het redelijk snel voor elkaar. Dan ook met trots hieronder mijn versie van Tjap Tjoy met kip.

 



Print recept

Tjap Tjoy met kip

Tjap Tjoy met kip en witte rijst. Nog lekkerder als die van de Chinees èn gluten- en lactosevrij.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 1 hour
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 groene paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 100 gram peultjes
  • 125 gram taugé
  • 0,5 komkommer
  • 125 gram champignons
  • 5 eetlepels Oestersaus glutenvrij
  • 2 eetlepels Ketjap Manis glutenvrij
  • 150 ml kippenbouillon
  • wokolie
  • peper en zout
  • maizena optioneel

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met wat peper en zout.

  2. Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper en gember zo fijn mogelijk.

  3. Schil de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes, halveer de peultjes en snijd de paprika's in reepjes

  4. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Borstel de champignons en snijd de hoedjes in plakjes en snijd de prei in ringetjes.

  5. Verhit wat wokolie in een wok of grote hapjespan en voeg de kip toe. Bak deze rondom zodat de kip wit wordt, maar niet bruin. Schep de kip daarna weer uit de pan en zet even opzij.

  6. Fruit in dezelfde wok met het restje olie de ui. Voeg na 1 minuut de gember, rode peper en knoflook toe en bak deze nog zo'n 2 minuten mee.

  7. Voeg de winterpeen, peultjes, prei, paprika's, champignons en komkommer toe. Roerbak dit zo'n 5 minuten op hoog vuur.

  8. Schenk de kippenbouillon, samen met de oestersaus en ketjap manis bij de groenten. Voeg nu ook de kip weer toe, zet het vuur wat lager en laat het geheel nog zo'n 15 minuten gaar stoven.

  9. Voeg zo'n 2 minuten voor het einde de taugé toe en roer alles nog even goed door.

  10. Je kunt de saus eventueel wat indikken met maizena, maar dit hoeft niet persé. Meng wat water met een lepel maizena en voeg dit toe aan de tjap tjoy met kip. Roer alles goed door totdat de saus in gaat dikken.

  11. Serveer de tjap tjoy met kip met witte rijst of glutenvrije bami

Notities

Je raad het al, ook deze wordt weer een van onze vaste gezinsrecepten. Wij hebben in ieder geval gesmuld. Ik hoop jullie ook.

Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index

 

Ook met stokjes eten net als papa

 

 



www.sophieglutenvrij.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code