Ja, daar is er weer eentje. Een glutenvrije ovenschotel. Deze keer een super lekkere en makkelijke glutenvrije chili con carne ovenschotel met pasta welke ook nog eens binnen 40 minuten op tafel staat.
Soms heb je wel eens van die dagen dat je gewoon niet kan kiezen tussen diverse gerechten. Ik had trek in chili con carne, Patrick natuurlijk weer iets uit de oven en Sophie iets met pasta. Lastig hoor. Je kunt de gerechten natuurlijk verdelen over verschillende dagen, maar we waren er allemaal van overtuigd dat ons gerecht toch echt eerst moest. ’t Ja, wat doe je dan in zo’n geval. Een oplossing zoeken waar we ons allemaal in kunnen vinden. In ons geval eigenlijk heel simpel. Gewoon alle gerechten samen voegen tot een schotel. Het resultaat. Deze heerlijke chili con carne schotel met pasta. Lekker met wat tortillachips erbij om te dippen en eventueel een frisse salade en je hebt een top glutenvrije maaltijd.
Wil je ons recept ook eens maken? Je vind de uitgebreide beschrijving hieronder!
Chili con carne ovenschotel met pasta
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram glutenvrije penne
- 1 rode punt paprika
- 1 prei
- 1 grote ui
- 600 gram kidneybonen 375 gram uitlek gewicht
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook
- geraspte kaas
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- 100 ml water
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.
- Doe de kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water.
- Verwarm de oven intussen voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg ook de kruiden toe, dus het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, peper en zout. Bak de kruiden een minuutje mee.
- Doe het gehakt in de wok en bak het rul.
- Voeg de paprika, prei en kidneybonen toe samen met de tomatenpuree en het water.
- Schep nu ook de glutenvrije penne bij het geheel en roer goed door.
- Doe de chili con carne pasta in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
- Laat de chili con carne ovenschotel met pasta gedurende 15 minuten in de oven goudbruin en door en door warm worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze heerlijke chili con carne ovenschotel met pasta? Je vind ze allemaal op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?