Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrij broodje kip kebab
5
van
3
Stemmen
Een mega lekkere en glutenvrij broodje kip kebab die je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Glutenvrij, Turks
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
379
kcal
Porties
8
pitabroodjes
Keukengerei
Grillpan
Ingrediënten
900
gram
kipfilet
of kippendijenfilet
2
tomaten
1
grote
rode ui
75
gram
ijsbergsla
6
pitabroodjes
6
eetlepels
knoflooksaus
1
eetlepel
paprikapoeder
1
theelepel
gemalen komijn
½
theelepel
knoflookpoeder
1
theelepel
oregano
½
theelepel
kardemom
½
theelepel
kaneel
1
theelepel
gemalen koriander
½
theelepel
cayennepeper
½
theelepel
kurkuma
½
theelepel
fenegriek
½
theelepel
zwarte peper
½
theelepel
zout
Hoe maak je het?
Meng alle kruiden door elkaar in een kom.
Snijd de kipfilet of kippendijenfilet in blokjes en meng deze met de kruiden.
Zet even aan de kant zodat de kruiden kunnen intrekken.
Snijd intussen de sla in reepjes en de tomaten in plakjes.
Snijd de rode ui door de helft en vervolgens in halve ringen.
Bereid de
pitabroodjes
(of wraps) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking of maak ze zelf.
Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie. Heb je geen grillpan, dan kun je ook een koekenpan gebruiken met een klein beetje olijfolie.
Voeg de kip kebab toe en bak deze gaar.
Snijd de pitabroodjes open.
Vul de pitabroodjes of wraps met wat ijsbergsla, rode ui en tomaat.
Schep er wat kip kebab in en sprenkel er een eetlepel knoflooksaus overheen. Of meer natuurlijk als je dat lekker vind.
Als je wraps gebruikt doe dan de vulling op een helft van de wrap en rol vervolgens op. Serveer direct!
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
gegrilde kipfilet, glutenvrij, ijsbergsla, kebab, pitabroodje, rode ui, tomaat
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Glutenvrij broodje kip kebab
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
379
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
9
g
14
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
2
g
Cholesterol
99
mg
33
%
Natrium
572
mg
25
%
Kalium
492
mg
14
%
Koolhydraten
31
g
10
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
2
g
2
%
Eiwit
40
g
80
%
Vitamine A
819
IU
16
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
17
mg
85
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.4
µg
7
%
Vitamine C
6
mg
7
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
8
µg
8
%
Calcium
77
mg
8
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
27
µg
7
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
0.4
mg
20
%
Magnesium
55
mg
14
%
Fosfor
321
mg
32
%
Selenium
31
µg
44
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag