De allerlekkerste aardappelsalade maak je gewoon zelf. Snel, makkelijk en gewoon gluten- en lactosevrij. Super lekker bij bijvoorbeeld een heerlijke groentesoep, bij het buffet of gewoon als lunchgerecht.
Aardappelsalade
Glutenvrije aardappelsalade. Makkelijk om te maken, erg lekker en heerlijk als bijgerecht of als buffetgerecht.
Calorieën p.p.
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 5 middelgrote aardappels
- 1 kleine ui
- 1 klein potje doperwtjes met worteltjes
- 8 kleine augurkjes
- 5 eetlepels halvanaise of mayonaise
- 1 scheutje appelsap
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen met wat zout gedurende 10 minuten. Giet de aardappelen af, laat ze droog stomen en daarna afkoelen.
- Giet de doperwtjes met worteltjes in een zeef en laat even uitlekken.
- Snijd ondertussen de ui fijn, snijd de augurken in stukjes en maak de worteltjes wat kleiner.
- Snijd de aardappelen in blokjes. Meng de ui, augurken, worteltjes en doperwtjes door de aardappels.
- Voeg nu een aantal lepels halvanaise of mayonaise toe en een scheutje appelsap naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.
Opmerkingen
Met deze aardappelsalade kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld als extra wat ham, rode punt paprika of lente-ui toevoegen.
Succes gegarandeerd. Eet smakelijk!
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Meer glutenvrije recepten vind je via deze link