Groentesoep

Deze hoeveelheid is voor een grote pan soep. Wij vriezen vaak wat bakjes in, zodat we een aantal keer van de soep kunnen eten.

glutenvrije-groentesoep2Ingrediƫnten:
– 500 gram rundergehakt
– 700 gram boerensoepgroente
– 250 gram fijne soepgroente
– 4 zakjes Damhert groentesoep voor 1 kopje
– glutenvrije spaghetti (ongeveer 150 gram)
– runderbouillon 2 tabletten of 2 eetlepels
– peterselie
– bieslook
– basilicum
– peper en zout

Vul een grote soeppan voor 3/4 met koud water en zet deze op het vuur. Voeg de runderbouillon toe. Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak en draai er kleine soepballetjes van.
Doe de soepballetjes in de pan en breng het water aan de kook. Haal het grijze schuim, indien nodig, weg met de schuimspaan.

Voeg nu alle soepgroente toe en roer goed door. Vervolgens voeg je nu de zakjes Damhert groentesoep toe en roer het geheel weer goed door. Breek de spaghetti in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de soep.
Breng de soep verder op smaak met peterselie, bieslook, basilicum (vers of uit een potje), peper en zout.

Laat de soep nog ongeveer 30 minuten doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan.

Eet smakelijk!

img_1570



2 thoughts on “Groentesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code