Een zalige groente schotel is deze spruitenmix met appel en cashewnoten. Makkelijk om te maken en verrassend lekker!
Spruitjes! Je houd van ze of niet. Hoewel?! Deze variant valt toch bij menig niet spruitjes liefhebber in de smaak. Door de appel en honing worden ze een stuk zoeter van smaak. Echt heerlijk! Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en een rollade. Of met krieltjes uit de oven en een kippenbout.
Helaas zijn paarse spruiten niet het hele seizoen verkrijgbaar wat ik jammer vind. Vanaf oktober tot februari zijn ze verkrijgbaar. Paarse spruiten zijn wat nootachtiger en zoeter van smaak dan hun groene broertjes en daardoor wat milder van smaak. Als je paarse spruiten kookt verliezen ze hun hippe paarse kleur, maar als je ze roerbakt, zoals in dit recept, behoud je de kleur wat er erg feestelijk uit ziet.
Wij hebben deze spruitjesschotel met de kerst gegeten. Uiteraard had ik weer eens voor een weeshuis gekookt, dus is dit recept qua hoeveelheid prima voor 8 personen. Ik heb nog een deel ingevroren wat prima gaat. Toch wat te veel? Halveer dan de ingrediënten.
Wil je deze spruitenmix met appel en cashewnoten ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Spruitenmix met appel en cashewnoten
Ingrediënten
- 750 gram spruiten
- 500 gram paarse spruiten
- 1 rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 75 gram ongezouten roomboter
- 1 limoen
- 3 eetlepels honing
- 2 appels
- 3 handjes cashewnoten ongebrand
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Maak de spruitjes schoon. Snijd de harde stukjes eraf en verwijder vuile blaadjes.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spruitjes toe en roerbak deze 5 minuten mee.
- Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
- Voeg de appelblokjes toe aan de spruitjes.
- Snijd de limoen door de helft en pers deze uit boven de spruitjes.
- Voeg de roomboter en honing toe en roer goed door elkaar.
- Laat nog zo'n 10 minuten door sudderen.
- Knijp de cashewnoten fijn en voeg deze toe aan de spruitjes.
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Heb je onze ovenschotel met spruitjes, krieltjes, appel en gehakt ook eens geprobeerd? Echt een aanrader!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!