Snijbonen-spinaziestamppot. Een heerlijk en eenvoudig stamppot gerecht met snijbonen, spinazie en spekjes wat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel staat. Lekker met runderbraadworstjes of een stukje gegrilde kipfilet.
Ja hoor, daar is er weer eentje. Zo’n heerlijk en makkelijk glutenvrij stamppotrecept wat je binnen no-time op tafel hebt staan. Super handig voor van die doordeweekse dagen dat je weinig tijd hebt om te koken, maar toch iets lekkers en verantwoords op tafel wil hebben staan. Deze keer heb ik deze super lekkere snijbonen-spinaziestamppot met spekjes voor mijn gezinnetje gemaakt. Lekker met een stukje gegrilde kipfilet erbij, maar bijvoorbeeld ook heerlijk met een runderworstje of een schnitzel.
Achter deze stamppot zit nog een grappig verhaal. Ik had hem namelijk al voor onze vakantie willen posten. Ik was helaas vergeten een foto te maken en dat ontdekte ik pas toen de snijbonen-spinaziestamppot met spekjes al helemaal was opgegeten. Gisteren heb ik daarom dit zalige stamppot gerecht opnieuw gemaakt en dit keer natuurlijk wel foto’s gemaakt.
Pureestamper
Om de aardappels goed fijn te stampen gebruik ik tegenwoordig een kunststof pureestamper van het merk Berghoff. Deze is ook verkrijgbaar in onze webshop. Voorheen had ik zo’n ouderwetse met een houtenhandvat. Ook een prima keukengerei, maar helaas had manlief hem een aantal keer in de vaatwasser gedaan waardoor het houtenhandvat gescheurd is. Met een kunststof stamper kan dat gelukkig niet gebeuren.
Ook lactose- en/of melkvrij?
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de Paturain voor bijvoorbeeld MinusL roomkaas met kruiden. Eet je melkvrij? Gebruik dan een bakje roomkaas met kruiden van het merk Simply V. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo.
Wil je deze super lekkere en makkelijke snijbonen-spinaziestamppot ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Snijbonen-spinaziestamppot met spekjes
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 400 gram snijbonen
- 400 gram spinazie
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 180 gram Paturain knoflook & kruiden
- 1 grote rode ui
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten in ruim water met wat zout gaar.
- Snipper de rode ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de gerookte spekreepjes toe en bak rondom bruin.
- Doe nu de snijbonen in de wok en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de spinazie vervolgens in delen toe en laat deze slinken.
- Laat het geheel nog zo'n 10 minuten doorgaren zodat de snijbonen beetgaar worden in het vocht.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Voeg de Paturain samen met het nootmuskaat en de Dijon mosterd toe aan de aardappels en stamp het geheel fijn met een pureestamper.
- Giet het overtollige vocht af van de snijbonen-spinazie mengsel en roer dit door de aardappelpuree.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op stamppot zoals deze zalige en makkelijke glutenvrije snijbonen-spinaziestamppot met spekjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten voor nog veel meer kookinspiratie.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.