Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Kerst, Soepen  /  8 september 2017

Runderbouillon, glutenvrij, ouderwets lekker en gezond

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Runderbouillon, glutenvrij, ouderwets lekker en gezond

 

Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Runderbouillon

Zelf glutenvrije runderbouillon maken moeilijk? Wel nee! Onze oma's draaide daar vroeger hun hand ook niet voor om, dus waarom wij wel?
Ja, je hebt eventjes geduld nodig, maar het resultaat is super lekker.
Je zult zien, je wilt straks niet anders meer 😉
Porties 3 liter
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 kg rundermergpijpen
  • 3 liter water
  • 2 preien
  • 2 winterpenen
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 grote stengels bleekselderij

Instructies

  • Schil de winterpenen en pel de uien. Was de prei en de bleekselderij. Snijd alles in grove stukken.
  • Doe 3 liter water in een grote soeppan en voeg hierbij de rundermergpijpen. Breng het geheel aan de kook. Verwijder eventueel grijs schuim met een zeef of schuimspaan.
  • Voeg nu de winterpenen, uien, prei, bleekselderij en laurier toe. Breng alles weer aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag zodat het geheel heel zachtjes kookt.
  • Laat de runderbouillon zo'n 3 uur zachtjes door pruttelen.
  • Giet de bouillon door een zeef of door een theedoek over in een andere pan of grote kom. Je runderbouillon is nu klaar voor gebruik.
  • Zout en peper voeg je pas toe als je de bouillon gaat verwerken in de soep of saus.

Notities

Zelf maak ik de bouillon meestal na het avondeten. Vlak voor het naar bed gaan zet ik het vuur uit en laat de pan staan tot de volgende ochtend met de deksel erop. De volgende ochtend ga ik de bouillon pas zeven. Op deze manier wordt de bouillon nog lekkerder en intenser van smaak, maar als je iets sneller wilt zijn, dan kan het ook zoals boven beschreven.
Bouillon kan je ook makkelijk in porties invriezen voor later gebruik.

 Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • glutenvrij
  • glutenvrije bouillon
  • runderbouillon
  • saus
  • sauzen
  • soep
  • zelfmaken

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Boerenkool met rookworst, lekker gluten- en lactosevrij
Oma’s groentesoep, ouderwets lekker en glutenvrij

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen