Popcorn, homemade en ook nog eens gluten- en lactosevrij
De lekkerste popcorn maak je heel makkelijk zelf. Glutenvrij, lactosevrij en ook nog eens een stuk gezonder dan de kant-en-klare varianten. Als je deze eenmaal hebt geproefd, wil je geen andere meer.
Calorieën p.p.
Porties 1 grote schaal
Ingrediënten
- popcorn maïs
- zonnebloemolie
- zout
Hoe maak je het?
- Giet een laagje zonnebloemolie van ongeveer 1 cm in een grote pan met deksel. Laat de olie heet worden. Je kunt dit testen door 3 maïskorrels in de olie te gooien. Als de maïskorrels 'poppen' dan is de olie heet genoeg.
- Strooi een laagje maïskorrels in de pan en doe snel de deksel erop. Let op dat je niet te veel maïskorrels in de pan doet. Je krijgt anders een enorme hoeveelheid.
- Al snel zullen de maïskorrels gaan poppen. Schut af en toe de pan eventjes heen en weer. Zo zakken de nog niet gepopte maïskorrels naar de bodem van de pan en voorkom je dat de verse popcorn verbrand in de olie.
- Als je geen geplop meer hoort, dan kun je de deksel van de pan halen. Giet de popcorn in een grote schaal, strooi er zout over naar smaak en schep even om.Klaar en smullen maar!
Opmerkingen
Met popcorn kun je eindeloos variëren. Binnenkort zal ik nog meer variaties op dit recept met jullie delen.
Liefs Audrey

Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link