Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Frosting, taartvulling en toppings, Sinterklaas  /  4 december 2017

Amandelspijs

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Amandelspijs

Het lijkt ingewikkeld, amandelspijs maken, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en een food procesor of hakmolen. Dat is alles. Heerlijk om te verwerken in gevulde speculaas of -koeken.

 



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Amandelspijs

Een heerlijke recept voor de lekkerste huisgemaakte amandelspijs. En natuurlijk gewoon gluten- en lactosevrij.
Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 500 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 ei (M)

Instructies

  • Doe de amandelen met de suiker in de food procesor. Als je de hakmolen van de staafmixer gebruikt dan kun je dit het beste in delen doen voor een goed resultaat.
  • Hak de amandelen met de suiker zo fijn mogelijk.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het amandel/suiker mengsel en schep dit even door elkaar. 
  • Snijd de citroen nu in 2 stukken en knijp deze uit boven het amandelmengsel. Voeg vervolgens het ei toe. 
  • Hak alles nu goed fijn in de food procesor of hakmolen totdat het mengsel tot en bal gaat vormen. Je amandelspijs is nu klaar. 
  • Wikkel het amandelspijs in een stukje huishoudfolie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.

Notities

Natuurlijk kun je amandelspijs kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet moeilijk zoals je ziet.
Amandelspijs kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar is ook zeer geschikt om in te vriezen.
Heerlijk met gevulde speculaas
Amandelspijs, goedgekeurd door mijn testpanel 😉

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je hier



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • amandelspijs
  • Banketstaaf
  • gevulde koeken
  • gevulde speculaas
  • glutenvrij
  • lactosevrij
  • sinterklaas
  • spijs

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Popcorn, makkelijk, snel, gluten- en lactosevrij
gevulde speculaas

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen