Dit is toch wel de lekkerste groentesoep die er is. Oma’s groentesoep. Boordevol vitamines en gemaakt van ouderwetse, zelf getrokken runderbouillon.
Als oma deze groentesoep maakte, dan mocht ik altijd mee helpen in de keuken wat ik toen al ontzettend leuk vond. Ik was denk ik een jaar of 4 (zo oud als Sophie nu is) en wilde graag kokin worden, dus ik vond het geweldig dat ik de balletjes gehakt mocht maken en de vermicelli mocht breken. Helaas is het kokin worden er nooit van gekomen, wat ik nu soms wel jammer vind, maar de passie voor koken en lekker eten is altijd gebleven 😀
Oma's Groentesoep
Ingrediënten
- 3 liter runderbouillon
- 900 gram soepgroenten
- 500 gram rundergehakt
- 2 handjes glutenvrije vermicelli of spaghetti
- 2 eetlepels bieslook
- 2 eetlepels basilicum
- 2 eetlepels peterselie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Breng 3 liter zelfgemaakte runderbouillon zachtjes aan de kook.
- Kruid het gehakt met wat peper en zout en draai hier soepballetjes van. Voeg de soepballetjes toe aan de bouillon en laat even zachtjes doorkoken. Schep eventueel grijs schuim uit de pan met een schuimspaan of zeef.
- Voeg nu de soepgroente toe en roer alles even goed door. Voeg vervolgens de bieslook, basilicum en peterselie toe.
- Strooi nu 2 handjes glutenvrije vermicelli (Peaks) of glutenvrij spaghetti in de soep. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
- Laat de soep zachtjes doorkoken, zo'n 30 minuten, totdat alle groente gaar is.Eet smakelijk!
Opmerkingen
Gebruik je je eigen gemaakte runderbouillon of van een merk? Zo ja, welk merk?
Alvast bedankt voor je reactie 🙂
Hoi Desiree,
In dit recept gebruik in zelfgemaakte runderbouillon. Op de website staat ook een snellere versie groentensoep.
Groetjes Audrey