Zalige Japanse en glutenvrije miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons die binnen 30 minuten op tafel staan!
Het zal je vast niet ontgaan zijn. Momenteel zitten wij in onze Japanse food vibe. Altijd gedacht dat de Japanse keuken erg ingewikkeld is, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Sterker nog, de meeste recepten zijn gewoon heel eenvoudig te maken. En lekker dat ze zijn! Echt een aanrader! Zelfs Sophie is er dol op, dus ook nog eens kidsproof. Deze zalige miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons zijn daar een mooi voorbeeld van. Binnen een half uur konden we al aanschuiven.
Okay, je hebt wel een aantal basisingrediënten nodig zoals mirin, sake, miso, dashi, geroosterde sesamzaadjes, glutenvrije Japanse sojasaus en sesamolie. Als je deze in huis hebt, dan kun je lekker aan de slag met Japanse gerechten. Mirin, sake, sesamolie en sojasaus zijn gewoon te koop in de supermarkt. Zo ook de geroosterde sesamzaadjes. De miso en dashi heb ik online gekocht bij een Aziatische webshop.
In dit gerecht heb ik een eetlepel chiliolie gebruikt. Nu kan ik me zo voorstellen dat dit voor sommige mensen en vooral voor kinderen wat te pittig is. Gebruik in dat geval een theelepel chiliolie of laat deze helemaal weg.
Wil je deze zalige miso noedels ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije linguine Semper
- 500 gram kipfilet
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram peultjes
- 1 gele paprika
- 4 bosuitjes
- 1 bolletje solo knoflook
- 4 cm gember
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel arachideolie
- 4 eetlepels mirin
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels miso pasta wit
- 2 eetlepels milde tamari Japanse sojasaus
- 1 eetlepel chili olie of 1 theelepel ivm kids (optioneel)
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Bereid de linguine zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het kippenbouillonblokje.
- Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
- Snijd de kastanjechampignons is plakjes, de bosuitjes in ringetjes en de gele paprika in reepjes.
- Hak de gember fijn samen met de knoflook. Ik gebruik hiervoor de blender of de hakmolen van de staafmixer.
- Verhit de arachideolie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook.
- Voeg de kipreepjes toe en bak even mee.
- Schenk de sesamolie, chiliolie, mirin en glutenvrije sojasaus (tamari) bij het geheel en voeg de miso pasta toe. Roer alles door elkaar.
- Voeg nu de peultjes, gele paprika en kastanjechampignons toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
- Voeg als laatste de noedels toe samen met de bosuitjes. Meng alles goed door elkaar.
- Maak het gerecht of met de geroosterde sesamzaadjes.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op makkelijke en snelle glutenvrije Aziatische gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met Oosterse gerechten of de pagina met glutenvrije wokgerechten. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!