Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons
5
van 1 stem
Zalige Japanse miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons die binnen 30 minuten op tafel staan!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrj, Japans, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
537
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije linguine
Semper
500
gram
kipfilet
250
gram
kastanjechampignons
250
gram
peultjes
1
gele paprika
4
bosuitjes
1
bolletje
solo knoflook
4
cm
gember
1
kippenbouillonblokje
1
eetlepel
arachideolie
4
eetlepels
mirin
1
eetlepel
sesamolie
2
eetlepels
miso pasta
wit
2
eetlepels
milde tamari
Japanse sojasaus
1
eetlepel
chili olie
of 1 theelepel ivm kids (optioneel)
1
eetlepel
geroosterd sesamzaad
peper
zout
Hoe maak je het?
Bereid de linguine zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het kippenbouillonblokje.
Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
Snijd de kastanjechampignons is plakjes, de bosuitjes in ringetjes en de gele paprika in reepjes.
Hak de gember fijn samen met de knoflook. Ik gebruik hiervoor de blender of de hakmolen van de staafmixer.
Verhit de arachideolie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook.
Voeg de kipreepjes toe en bak even mee.
Schenk de sesamolie, chiliolie, mirin en glutenvrije sojasaus (tamari) bij het geheel en voeg de miso pasta toe. Roer alles door elkaar.
Voeg nu de peultjes, gele paprika en kastanjechampignons toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
Voeg als laatste de noedels toe samen met de bosuitjes. Meng alles goed door elkaar.
Maak het gerecht of met de geroosterde sesamzaadjes.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bosuitjes, gele paprika, gember, glutenvrij, Japans, kastanjechampignons, kip in knoflook-roomsaus, kipfilet, noedels, peultjes, ramen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Miso noedels met kip, peultjes en kastanjechampignons
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
537
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
18
g
28
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Meerv. onverz. vet
5
g
Enkelv. onverz. vet
8
g
Cholesterol
106
mg
35
%
Natrium
1925
mg
84
%
Kalium
954
mg
27
%
Koolhydraten
45
g
15
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
50
g
100
%
Vitamine A
926
IU
19
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
21
mg
105
%
Vitamin B5
3
mg
30
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.5
µg
8
%
Vitamine C
125
mg
152
%
Vitamine D
0.2
µg
1
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
46
µg
44
%
Calcium
105
mg
11
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
77
µg
19
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
95
mg
24
%
Fosfor
492
mg
49
%
Selenium
73
µg
104
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag