Lekker, makkelijk en snel is deze kip in champignonroomsaus met haricot verts. Heerlijk met grove glutenvrije pasta of rijst.
Wij hebben er weer een nieuw favoriet glutenvrij recept bij! Namelijk deze kip in champignonroomsaus met haricot verts. Echt mega lekker geworden! Het milde van de champignons, haricot verts en de kip gecombineerd met een zalige kruidige roomsaus met groene pepers, salie, tijm en madeira. Een super combinatie.
Wij hebben er glutenvrije pipe rigata bij gegeten. Je weet wel, die van laatst uit dat heerlijke glutenvrije pasta pakket van Massimo zero wat we van de glutenvrije webshop gekregen hebben. Maar je kunt deze zalige kip in champignonroomsaus met haricot verts bijvoorbeeld ook met witte rijst eten, gebakken aardappeltjes of een stuk glutenvrij stokbrood om te dippen. Het is maar net waar je zin in hebt.
Eet je naast glutenvrij ook lactose- of melkvrij? Vervang dan de kookroom door een lactosevrije variant of door bijvoorbeeld de kookroom van Alpro soya of Rice Dream. Al trek gekregen? Je vind het recept hieronder!
Kip in champignonroomsaus met haricot verts
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 350 gram haricot verts
- 1 rode ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 500 ml kookroom
- 2 eetlepels groene peperkorrels
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels tijm
- 3 theelepels salie
- 2 eetlepels maizena
- 5 eetlepels madeira
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de haricot verts in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de rode ui samen met de knoflook.
- Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, dit komt straks in de saus vanzelf goed.
- Voeg de champignons en haricot verts toe en roerbak even mee.
- Schenk nu de kookroom (houd 2 eetlepels apart) bij het geheel samen met de madeira en het groentebouillonblokje.
- Voeg nu ook de 2 eetlepels groene peperkorrels toe (zonder vocht) samen met de salie en tijm.
- Laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Klop de maizena los met met de overgebleven kookroom en voeg dit toe aan de saus.
- Zet het vuur hoog en laat de saus wat indikken.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op kip net als wij? Probeer dan ook eens onze Spaanse knoflook kip, de kipsalon of wellicht de sinaasappelkip met honing en tijm.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!