Makkelijke en kruidige glutenvrije kip biryani die je ook nog een snel op tafel hebt staan. En lekker dat het is! Succes verzekerd!
Net zoals de Japanse keuken, wordt van de Indiase keuken vaak gedacht dat de gerechten vrij ingewikkeld en tijdrovend zijn om te maken. Dit is echter een misvatting. Dat bewijst deze zalige kip biryani! Dit heerlijke gerecht staat namelijk al binnen 40 minuten op tafel en is vrij eenvoudig om te maken. En lekker dat het is! Wauw! Ook Sophie heeft er van genoten, dus een blijvertje!
Wij hebben wij deze heerlijke en kruidige kip biryani zelfgemaakte naan gegeten met een zalige raita om te dippen. Echt een top combinatie. Er was nog wat naan over. Deze is met Sophie de andere dag mee in in de broodtrommel naar school gegaan.
In ons recept heb ik mini san marzano tomaten gebruikt. Deze zijn heerlijk vol van smaak. Je kunt echter ook gewone (mini) trostomaatjes gebruiken. Zorg er wel voor dat ze goed rijp zijn.
Heb je al trek gekregen in de kip biryani? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Kip biryani
Ingrediënten
- 350 gram basmatirijst
- 800 gram kipfilet
- 450 gram tomaten
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1 bolletje solo knoflook
- 2 cm kurkuma of 2 theelepels
- 6 takjes koriander
- 2,5 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kardemon
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel kaneel
- 3 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels paprikapoeder mild
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met wat zout.
- Snijd intussen de kipfilet in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
- Hak de knoflook, kurkuma en rode peper fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
- Voeg de komijnzaadjes toe en rooster ze even zodat de aroma's goed vrij komen.
- Vervolgens voeg je de rode peper, ui, kurkuma en knoflook toe en fruit even mee.
- Doe nu de rest van de kruiden erbij, dus de cayennepeper, kardemom, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen koriander, kaneel en paprikapoeder en roerbak even mee.
- Voeg de kip toe en bak deze rondom aan.
- Doe nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met nog wat peper en zout naar smaak.
- Scheur de blaadjes van de koriander in stukjes en voeg deze bij de tomaten. Breng zachtjes aan de kook.
- Laat de kip zachtjes in de saus gaar smoren. De saus is klaar als de tomaten helemaal zacht zijn.
- Roer nu de basmatirijst door het geheel en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Indiase keuken? Probeer dan ook eens onze Indiase Dahl of de kip korma. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!