Zalige en kruidige glutenvrije kip biryani die je ook nog een snel op tafel hebt staan. Succes verzekerd!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 494kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
350grambasmatirijst
800gramkipfilet
450gramtomaten
1groteui
1rode peper
1bolletjesolo knoflook
2cmkurkumaof 2 theelepels
6takjeskoriander
2,5theelepelkomijnzaad
½theelepelcayennepeper
1theelepelkardemon
½theelepelgemalen komijn
½theelepelgemalen kruidnagel
½theelepelkaneel
3theelepelsgemalen koriander
2theelepelspaprikapoedermild
1eetlepelzonnebloemolie
peper
zout
Hoe maak je het?
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met wat zout.
Snijd intussen de kipfilet in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
Hak de knoflook, kurkuma en rode peper fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
Voeg de komijnzaadjes toe en rooster ze even zodat de aroma's goed vrij komen.
Vervolgens voeg je de rode peper, ui, kurkuma en knoflook toe en fruit even mee.
Doe nu de rest van de kruiden erbij, dus de cayennepeper, kardemom, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen koriander, kaneel en paprikapoeder en roerbak even mee.
Voeg de kip toe en bak deze rondom aan.
Doe nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met nog wat peper en zout naar smaak.
Scheur de blaadjes van de koriander in stukjes en voeg deze bij de tomaten. Breng zachtjes aan de kook.
Laat de kip zachtjes in de saus gaar smoren. De saus is klaar als de tomaten helemaal zacht zijn.
Roer nu de basmatirijst door het geheel en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie