Heerlijke huisgemaakte gyros kip op een pitabroodje, sla, tomaat, rode ui en de lekkerste tzatziki.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
1000gramkipfilet
6-8pitabroodjes
6-8eetlepelstzatziki
4theelepelsoregano
3theelepelstijm
1theelepelkaneel
1theelepelpeterselie
2theelepelsknoflookpoeder
1theelepeluienpoeder
2theelepelsgemalen komijn
2theelepelsgemalen koriander
1theelepelchilipoeder
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelbasicilicum
1theelepelgemalen zwarte peper
2theelepelszout
olijfolie
2-3tomaten
1groterode ui
ijsbergsla
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Meng alle specerijen door elkaar. Dus de oregano, tijm, peterselie, gemalen zwarte peper, kaneel, knoflookpoeder, uienpoeder, gemalen komijn (djinten), gemalen koriander (ketoembar, paprikapoeder, chilipoeder, basilicum en zout.
Voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe en roer tot een kruidenpapje.
Voeg de kipfiletreepjes toe aan de gyroskruiden en roer even goed door.
Laat de gyros minimaal 30 minuten marineren. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees een avond van te voren te maken.
Was de ijsbergsla en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes en de rode uien in halve ringen.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok. Bak de gyros rondom bruin.
Beleg de pitabroodjes met wat sla, rode ui en tomaat. Vul met de kipgyros en doe er een schepje tzatziki bovenop.
Opmerkingen
Het recept voor homemade tzatziki vind je hier (klik op de foto)Het recept voor de gluten- en lactosevrije pitabroodjes vind je hier (klik op de foto)Alvast veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey