Super lekkere en gezonde glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen om je vingers bij op te eten zo lekker!
Ja! Sophie heeft sinds een nieuw favoriet glutenvrij ontbijt gerecht. Namelijk deze zalige en gezondere glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen. Wederom een spontaan idee op de zaterdagochtend. Sophie is dol op appel en daar moest iets mee gebeuren. Eigenlijk wilde ze de glutenvrije bladerdeeg appeltaartjes voor ontbijt, maar dat vond ik niet zo’n goed idee. Daarom heb ik een alternatieve bodem gemaakt van banaan, glutenvrije havermout, honing en wat melk. Alles in de blender waarna je een dik kleverig beslag krijgt wat een top basis blijkt te zijn.
De topping gemaakt van haar favoriete Pink Lady appel samen met rozijnen, zonnebloempitten en wat kaneel. Vervolgens 20 minuten in de oven en smullen maar. Ik had me wel een beetje vergist in het aantal, want deze kleine ontbijttaartjes vullen een kindermaag behoorlijk. Gelukkig kun je ze minstens 3 dagen bewaren in de koelkast tot grote vreugde van Sophie. Nu kon ze de glutenvrije appel-ontbijttaartjes dus ook eten voordat ze naar school ging. Top!
Makkelijk vegan te maken!
In onze versie heb ik melk en honing gebruikt. Je kunt de honing natuurlijk ook vervangen voor bijvoorbeeld agavesiroop en de melk door amandelmelk om ze vegan te maken.
Heb je al trek gekregen en wil je deze zalige glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen
Keukengerei
- 6 Tartelette vormpjes
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 1 appel
- 1 handje rozijnen
- 1 handje zonnebloempitten
- 75 gram glutenvrije havermout
- 2,5 eetlepel honing of agave siroop
- 2 eetlepels melk of amandelmelk
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel limoensap
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Schil de appel en snijd deze vervolgens in blokjes
- Meng de appelblokjes met de limoensap.
- Voeg de rozijnen, zonnebloempitten, kaneel en een halve eetlepel honing toe en meng alles goed door elkaar. Zet even aan de kant.
- Doe de banaan, havermout, 2 eetlepels honing en de 2 eetlepels melk in de blender of hakmolen van de staafmixer en meng tot een glad beslag.
- Bestrijk de tartellete vormpjes met wat olie of boter en verdeel vervolgens het beslag over de 6 vormpjes.
- Verdeel vervolgens het appelmengsel over de vormpjes.
- Zet de glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!