Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen
5
van 1 stem
Super lekkere en gezonde glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen om je vingers bij op te eten zo lekker!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Ontbijt
Keuken
Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
197
kcal
Porties
6
stuks
Keukengerei
6 Tartelette vormpjes
Ingrediënten
2
rijpe
bananen
1
appel
1
handje
rozijnen
1
handje
zonnebloempitten
75
gram
glutenvrije havermout
2,5
eetlepel
honing
of agave siroop
2
eetlepels
melk
of amandelmelk
1,5
theelepel
kaneel
1
theelepel
limoensap
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Schil de appel en snijd deze vervolgens in blokjes
Meng de appelblokjes met de limoensap.
Voeg de rozijnen, zonnebloempitten, kaneel en een halve eetlepel honing toe en meng alles goed door elkaar. Zet even aan de kant.
Doe de banaan, havermout, 2 eetlepels honing en de 2 eetlepels melk in de blender of hakmolen van de staafmixer en meng tot een glad beslag.
Bestrijk de tartellete vormpjes met wat olie of boter en verdeel vervolgens het beslag over de 6 vormpjes.
Verdeel vervolgens het appelmengsel over de vormpjes.
Zet de glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
appel, banaan, havermout, honing, rozijnen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Glutenvrije ontbijttaartjes met appel en rozijnen
Portie grootte
1 stuk
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
197
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
6
g
9
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
2
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Natrium
5
mg
0
%
Kalium
338
mg
10
%
Koolhydraten
37
g
12
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
16
g
18
%
Eiwit
4
g
8
%
Vitamine A
59
IU
1
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
0.03
µg
1
%
Vitamine C
6
mg
7
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
29
mg
3
%
Koper
0.2
mg
10
%
Foliumzuur
29
µg
7
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.4
mg
20
%
Magnesium
43
mg
11
%
Fosfor
78
mg
8
%
Selenium
5
µg
7
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag