De allerlekkerste beenham met honing en mosterd uit de oven maak je gewoon lekker zelf. Lekker met wat aardappeltjes en gegrilde groente of op een glutenvrij pistoletje met mosterd.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang buffetgerecht, Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
1beenham ongeveer 500 gram
4eetlepelsmosterd
4eetlepels honing
6kruidnagelen
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de beenham in een ovenschaal.
Verdeel aan een zijde van de beenham de honing met een bakkwast. Verdeel daarna de mosterd over de beenham.
Steek 3 kruidnagelen in de beenham en bestrooi met wat peper en zout
Draai nu de beenham om en herhaal bovengenoemde stappen.
Giet een laagje water in de ovenschaal. Plaats de beenham in het midden van de oven.
Draai elke 10 minuten de beenham om en zorg ervoor dat er steeds wat water in de ovenschaal aanwezig is tegen het verbranden.
Opmerkingen
Op de foto hieronder hebben wij de beenham met honing en mosterd gecombineerd met Provençaalse aardappeltjes en Wintergroenten uit de oven.