Een zalige en makkelijke glutenvrije andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt die ook nog eens binnen 40 minuten op tafel staat.
Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst een nieuw glutenvrij recept gepost heb. Hoe het komt? Heel even gebrek aan inspiratie. Op een geven moment leken alle nieuwe recepten wel erg op elkaar. Dus tijd om even een pauze in te lassen. Sophie Glutenvrij bestaat inmiddels 5 jaar en soms is het dan even nodig om alles te laten rusten en te bedenken welke volgende stappen je wil nemen. Heel even heb ik nog gedacht om te stoppen, maar dat idee heb ik al gauw aan de kant geschoven. Het is gewoon veel te leuk, koken is geweldig en ik heb er al zo ontzettend veel uren werk in gestoken. Inmiddels begint het allemaal weer te kriebelen en ontstaan er ook weer lekkere en vooral makkelijke glutenvrije ideeën. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt.
Andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt
Een zalige, zeer smaakvolle en goedgevulde ovenschotel. Zoals jullie gewend zijn uiteraard weer een makkelijk glutenvrij recept wat ook nog eens snel op tafel staat. Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven neemt de laatste 20 minuten voor zijn rekening. Wil je helemaal super snel klaar zijn met deze andijvie ovenschotel. Gebruik dan kant-en-klare aardappelschijfjes in plaats van zelfgemaakte. Scheelt je toch weer zo’n 10 minuten.
Wil je deze zalige andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt
Ingrediënten
- 5 middelgrote vastkokende aardappels
- 500 gram fijn gesneden andijvie
- 1 grote pot witte bonen
- 250 gram gerookte spekreepjes
- geraspte kaas
- 1 rode ui
- 1 bolletje Chinese knoflook solo knoflook
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- peper
- zout
- 1 eetlepel olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer een cm breed.
- Kook de aardappelschijfjes voor in ruim water met wat zout gedurende 8 minuten.
- Giet na 8 minuten de aardappelschijfjes af en stoom droog. Zet even aan de kant.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper vervolgens de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Doe vervolgens het gehakt erbij samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Voeg vervolgens in delen de andijvie toe en laat deze slinken.
- Giet intussen de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Voeg de witte bonen toe aan het geheel en roer even door.
- Breng verder op smaak met wat zwarte peper uit de molen. Wees voorzichtig met extra zout aangezien de gerookte spekreepjes en de gehaktkruiden best wat zout afgeven.
- Schep de andijvie, witte bonen, gerookte spekreepjes en gehakt in een grote ovenschaal.
- Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs bovenop.
- Bestrooi royaal met geraspte kaas.
- Zet de andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar nog meer makkelijke, snelle en glutenvrije recepten zoals deze super lekkere andijvie schotel met witte bonen en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.