Een zalige en makkelijke glutenvrije andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt die ook nog eens binnen 40 minuten op tafel staat.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 841kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
5middelgrotevastkokende aardappels
500gramfijn gesneden andijvie
1grote potwitte bonen
250gramgerookte spekreepjes
geraspte kaas
1rode ui
1bolletjeChinese knoflooksolo knoflook
1eetlepelgehaktkruiden
peper
zout
1eetlepelolijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer een cm breed.
Kook de aardappelschijfjes voor in ruim water met wat zout gedurende 8 minuten.
Giet na 8 minuten de aardappelschijfjes af en stoom droog. Zet even aan de kant.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper vervolgens de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes toe en bak rondom lichtbruin.
Doe vervolgens het gehakt erbij samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
Voeg vervolgens in delen de andijvie toe en laat deze slinken.
Giet intussen de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
Voeg de witte bonen toe aan het geheel en roer even door.
Breng verder op smaak met wat zwarte peper uit de molen. Wees voorzichtig met extra zout aangezien de gerookte spekreepjes en de gehaktkruiden best wat zout afgeven.
Schep de andijvie, witte bonen, gerookte spekreepjes en gehakt in een grote ovenschaal.
Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs bovenop.
Bestrooi royaal met geraspte kaas.
Zet de andijvie ovenschotel met witte bonen en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie