Een super lekkere glutenvrije visschotel met doperwten, worteltjes en prei die je echt een keertje geprobeerd moet hebben.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 474kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
1kgkruimige aardappels
500gramkabeljauw
200gramgerookte zalm
300gramwokgarnalengepeld
500gramwaspeentjes
200gramdoperwtendiepvries
1prei
100mldroge witte wijn
1visbouillonblokje
200gramcrème fraîche
2eetlepelsgrove Hollandse mosterd
100mlmelk
15gramboter of margarine
2bolletjesknoflook
1snufjenootmuskaat
1eetlepeldragon
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten in ruim water met wat zout gaar.
Schrap intussen de waspeentjes en snijd ze in stukjes.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Kook de waspeentjes zo'n 10 minuten voor in ruim wat met een beetje zout. Voeg na 5 minuten koken de doperwten erbij
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de wokgarnalen gedurende zo'n 3 minuten. Voeg de laatste minuut de prei even toe.
Giet het overtollige vocht af van de garnalen.
Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
Stamp de aardappels fijn samen met de gekookte melk, de boter, wat peper en een flinke snuf nootmuskaat.
Snijd intussen de kabeljauw in grove stukken en de gerookte zalm in kleine stukjes. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout naar smaak.
Meng de crème fraîche met de grove mosterd, witte wijn, bouillonblokje (verkruimeld), de knoflook, dragon en wat peper en zout naar smaak in een schaaltje.
Schep de garnalen, prei, doperwten, worteltjes, kabeljauw, gerookte zalm en garnalen in een grote ovenschaal.
Schep hierboven op het crème fraîche-mosterd mengsel en verdeel gelijkmatig.
Schep als laatste de aardappelpuree bovenop het geheel en verdeel ook deze gelijkmatig.
Trek met een vork strepen in de aardappelpuree.
Zet de visschotel met doperwten, worteltjes en prei in het midden van de oven en laat in zo'n 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie