• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
ijs, Kerst, Paasrecepten, Vegetarisch  /  30 december 2017

Vanille parfait lactosevrij

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Vanille parfait lactosevrij

 

Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Vanille parfait lactosevrij

Wil je graag zelf lactosevrij roomijs maken, maar heb je geen ijsmachine? Dan is deze lactosevrije vanille parfait een super goed alternatief. Deze smaakt net zoals gewoon roomijs. Je kunt deze vanille parfait het beste een dag van te voren maken, want hij moet nog een poosje de vriezer in.
Gang Dessert, ijs
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 500 mililiter
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 ml MinusL slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 vanille peul
  • 2 eieren

Instructies

  • Splits de eieren en houd zowel het eigeel als de eiwitten even apart.
  • Zorg dat de MinusL slagroom goed koud is, zodat hij goed te kloppen is. Klop de slagroom in een kom met de vanille- en kristalsuiker net niet stijf.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf, maar zorg er voor dat ze nog wel te roeren zijn.
  • Snijd de vanille peul in de lengte door en schraap de zaadjes uit de peul boven de bijna stijve slagroom.
  • Voeg nu ook het eigeel toe en spatel alles even goed door elkaar.
  • Spatel als laatste de eiwitten door het slagroom mengsel en schep daarna alles in een bak. Zet de bak een paar uur in de vriezer tot het geheel goed bevroren is.

Notities

Een vanille parfait is niet hetzelfde als vanille roomijs. Het verschil zit 'm niet zo zeer in de smaak, maar in de bereidingswijze. Roomijs wordt namelijk al roerend ingevroren om ijskristallen te voorkomen en parfait wordt van te voren geroerd waardoor je 'm zonder machine kunt maken. Parfait wordt ook weleens 'stilstaand ijs' genoemd.
Je kunt parfait het beste op een zo laag mogelijk temperatuur invriezen, zo minimaliseer je de vorming van kristallen. Ik vries de parfait meestal in op zo'n - 20 graden Celsius wat prima werkt.
 

Heerlijk met zelfgemaakte kniepertjes, maar gaat ook uitstekend in een zelfgemaakt ijshoorntje.

Het was hier in ieder geval een groot succes bij mijn kieskeurige 4-jarige

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • glutenvrij
  • lactosevrij dessert
  • lactosevrij ijs
  • parfait
  • roomijs
  • toetje

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Nieuwjaarsrolletjes glutenvrij (kniepertjes)
Romige paddenstoelensaus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands