Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Herfst recepten, Kerst, Sauzen  /  5 januari 2018

Romige paddenstoelensaus

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Romige paddenstoelensaus
Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Romige paddenstoelensaus

Deze heerlijke gluten- en lactosevrije romige paddenstoelensaus had ik voor Kerst voor mijn familie gemaakt. Erg lekker met een varkenshaasmedaillons, maar ook goed te combineren met een biefstukje, beenham, rollade of rosbief. 
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 8 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 ml lactosevrije melk
  • 60 gram MinusL boter
  • 90 gram glutenvrije bloem
  • 250 gram champignons
  • 200 gram kastanje champignons
  • 125 gram cantarellen
  • 1 grote rode ui
  • 1 bolletje knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Borstel de paddenstoelen schoon. Verwijder de steeltjes van de champignons en kastanjechampignons en snijd de hoedjes in plakjes. Snijd de canterellen in stukjes.
  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de rode ui in stukjes. Snipper de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Verhit in een pan de boter. Wacht totdat de boter gaat schuimen. Voeg nu de bloem toe. Roer de bloem door de boter. Voeg nu een deel van de melk toe en klop dit door het bloemmengsel. Blijf dit herhalen totdat de saus de juiste dikte heeft of totdat de melk op is.
  • Houd de roomsaus warm op de laagste stand van het fornuis. 
  • Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie. Fruit hierin de rode ui, knoflook en lente-uitjes voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze zo'n 2 minuten mee. 
  • Schenk nu de roomsaus bij de paddenstoelen. Voeg de tijm, platte peterselie, rozemarijn, het laurierblaadje en de 2 groenten bouillonblokjes toe en roer alles even goed door.
  • Breng de saus verder op smaak met wat peper en zout.
  • Laat de saus zo'n 30 minuten door pruttelen met de deksel op de pan en roer af en toe even door.

Notities

De saus wordt het allerlekkerst als je deze een dag van te voren maakt en weer opwarmt als je hem op gaat dienen. De smaken hebben dan goed de kans gekregen om zich te mengen wat de saus extra lekker maakt.
De MinusL boter kan eventueel vervangen worden voor Wajang margarine of AH plantaardige margarine. De smaak is dan wel wat minder vol.

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • beenham
  • biefstuk
  • bijgerecht
  • champignons
  • champignonsaus
  • glutenvrij
  • kerst
  • lactosevrij
  • paddenstoelensaus
  • saus
  • varkenshaas

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Vanille parfait lactosevrij
Gegrilde groenten

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen