Een super lekkere en makkelijke glutenvrije tagliatelle met broccoli, spinazie en chipolataworstjes die ook nog eens super snel op tafel staat.
Een tijdje terug had ik dit recept eerder gedeeld, maar door heel wat gepruts van mijn hostingpartij was dit recept, samen met een aantal andere verdwenen. Heel vervelend natuurlijk allemaal. Maar hé, het is gewoon een mega lekker gerecht. Daarom deel ik deze glutenvrije tagliatelle met broccoli, spinazie en chipolataworstjes gewoon nog een keertje. Een zalige maaltijd voor de drukke doordeweekse dagen boordevol verse groente zoals spinazie, broccoli, maar ook champignons. Heerlijk gekruid door de chipolataworstjes en de Italiaanse kruiden die het gerecht helemaal afmaken. En dat alles binnen slechts 30 minuten!
Ook voor de calorietjes hoef je het niet te laten, want deze zalige tagliatelle met broccoli, spinazie en chipolataworstjes bevat slecht 451 calorietjes per persoon. Al trek gekregen?! Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Tagliatelle met broccoli, spinazie en chipolataworstjes
Ingrediënten
- 250 gram glutenvrije tagliatelle
- 400 gram verse spinazie
- 1 struikje broccoli
- 300 gram runderchipolataworstjes
- 1 ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de hoedjes van de champignons in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de chipolataworstjes toe en bak rondom aan.
- Voeg vervolgens de broccoli en champignons toe er roerbak even mee.
- Doe de spinazie in delen bij het geheel en laat het slinken.
- Voeg als laatste de Italiaanse kruiden toe samen met nog wat peper en zout naar smaak.
- Laat het geheel nog zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken zodat de broccoli beetgaar is.
- Voeg de tagliatelle toe en roer alles nog even goed door.
- Serveer direct!
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke, verantwoord en vooral snelle glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index bij de 30 minuten of minder maaltijden. Hier zit vast voldoende glutenvrije kookinspiratie voor je bij.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










