Een super lekkere en makkelijk sperziebonen-broccolistamppot met witte bonen en spekjes die ook nog eens snel op tafel staat. En lekker dat hij is!
Jawel hoor! Daar is er weer eentje! Een nieuw stamppot recept! Wij beperken ons niet tot de herfst of winter, maar wij stampen gewoon lekker het hele jaar door. Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren en dat doen we dan ook. Dit keer de beurt aan deze zalige sperziebonen-broccolistamppot met witte bonen en spekjes. Wederom mega lekker geworden. Vooral de combinatie van de Boursin cuisine met de rookspekjes is top. Wij hebben er chipolataworstjes bij gegeten aangezien die hier favoriet zijn, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een balletje gehakt bij serveren of wellicht een glutenvrije schnitzel.
In het recept heb ik verse sperziebonen gebruikt omdat ik deze nog had liggen in de koelkast, maar je kunt natuurlijk net zo goed diepvries sperziebonen gebruiken. Scheelt je weer snijden, dus tijd 😉 Benieuwd naar ons recept? Scroll dan snel naar beneden!
Sperziebonen-broccolistamppot met witte bonen en spekjes
Ingrediënten
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 500 gram sperziebonen
- 1 struik broccoli
- 365 gram witte bonen uit pot
- 230 gram Boursin cuisine
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 15 gram margarine
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in ongeveer 17 minuten gaar.
- Snijd intussen de sperziebonen in stukjes en de broccoli in roosjes.
- Voeg na 10 minuten de broccoli toe aan de aardappels en kook deze mee.
- Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar in water met wat zout naar smaak.
- Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze vervolgens even uitlekken.
- Zet een koekenpan op het vuur zonder boter of olie en bak hierin de gerookte spekreepjes.
- Voeg de uien tot en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg nu ook de witte bonen toe en warm deze even door.
- Giet vervolgens het overtollige vet af.
- Giet de aardappels en broccoli af en stamp deze fijn met de margarine en Boursin cuisine.
- Meng de sperziebonen, witte bonen, gerookte spekreepjes en ui vervolgens door de stamppot. Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op stamppot zoals deze zalige sperziebonen-broccolistamppot met witte bonen en spekjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppotten. Keuze in overvloed!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










