Een zalige ovenschotel met heekfilet en broccoli in dille-mosterdsaus die je echt een keertje gegeten moet hebben. Zo ontzettend smaakvol!
Het is alweer even geleden, dus de hoogte tijd voor een overheerlijke ovenschotel. Patrick is er immers dol op en had er al diverse keren om gevraagd. Daarom afgelopen week deze eenvoudige, maar super lekkere glutenvrije ovenschotel met heekfilet en broccoli in dille-mosterdsaus op tafel getoverd. Makkelijk om te maken en ook snel klaar. Slechts 15 minuten voorbereiding en de overige 25 minuten neemt de oven van je over. Kan je mooi in de tussentijd even iets anders doen 😉
Het resultaat?! Een groot succes. Binnen no-time hadden mijn smikkelberen, inclusief ikzelf, de schaal leeg gesnoept. Voor herhaling vatbaar?! Zeker te weten! Een ook nog eens het felbegeerde keurmerk kidsproof!
Wil je deze zalige ovenschotel met vis ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Ovenschotel met heekfilet en broccoli in dille-mosterdsaus
Ingrediënten
- 500 gram heekfilet diepvries
- 600 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 1 struik broccoli
- 325 gram crème fraîche
- 2 theelepels gehakte knoflook potje
- 6 takjes dille
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Laat de heekfilet ontdooien op het aanrecht.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celsius
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 3 minuten voor met wat zout.
- Snijd intussen de rode ui in stukjes.
- Haal de dille naaldjes van de stengels en roer deze door de crème fraîche samen met de gehakte knoflook, dijon mosterd en wat peper en zout naar smaak.
- Verkruimel het bouillonblokje en roer ook deze door de crème fraîche.
- Schep de rode ui in een ovenschaal samen met de broccoli.
- Leg de heekfilet bovenop de broccoli en rode ui en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. De heekfilet hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Dit komt vanzelf goed in de oven.
- Smeer de dille-mosterdsaus op de heekfilet.
- Eindig als laatste met de aardappelschijfjes die je dakpansgewijs op het geheel leg.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel met heekfilet in dille-mosterdsaus met broccoli in ongeveer 25 minuten gaar worden.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op gerechten uit de oven zoals deze zalige glutenvrije Ovenschotel met heekfilet en broccoli in dille-mosterdsaus? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenrecepten. Inspiratie in overvloed!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!