Ken je die scene uit Lady en de vagabond dat de 2 hondjes samen een bord spaghetti delen? Bij onze spaghetti moet ik daar altijd aan denken. Deze spaghetti met romige tomatengroente saus en gehaktballetjes is echt familierecept. Mijn moeder maakt dit altijd en ik heb het van haar overgenomen. Dank je wel daarvoor mam! Inmiddels heb ik hier en daar wat dingetjes aangepast en toegevoegd zodat het nu echt ons eigen gezinsrecept is geworden. En uiteraard gewoon gluten- en lactosevrij.
Van alle gerechten die ik ooit gemaakt heb, is dit echt Sophie haar lievelingsgerecht geworden. Je kunt haar het zo’n beetje elke dag wel voorschotelen. Wil je weten hoe je deze heerlijke spaghetti maakt? Lees dan snel verder!
Spaghetti met romige tomatengroente saus
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 500 gram glutenvrije spaghetti
- 1 ui
- 1 bolletje knoflook anders 2 teentjes
- 1 rode peper
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente
- 250 gram champignons
- 4 kleine blikjes tomatenpuree
- runderbouillon
- 500 ml lactosevrije melk of kokosmelk
- 2 eetlepels maizena
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- margarine of olie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui, de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten). Ik gebruik hier meestal een hakmolen voor.

- Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak en draai hier balletjes van. Iets kleiner dan een bitterbal.

- Borstel de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in plakjes.
- Doe 2 afgestreken eetlepels maizena in een kom. Voeg hier ongeveer 500 ml melk aan toe. Klop het geheel even goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het geheel nogmaals even door. Voeg nu zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.

- Verhit 3 eetlepels margarine of olie in een braadpan of hapjespan. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en fruit het geheel ongeveer 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en braad deze rondom lichtbruin.

- Voeg nu de champignons toe en roerbak deze gedurende 3 minuten mee. Vervolgens voeg je de Italiaanse roerbakgroente toe en roerbak dit nogmaals 3 minuten.

- Schenk nu de saus bij het geheel en laat deze op hoog vuur, al roerend, indikken. Voeg 1 eetlepel (of 1 blokjes) runderbouillon toe aan de saus. Doe de deksel op de pan als de saus is ingedikt en laat het geheel op een laag vuur gedurende een half uur zachtjes doorkoken.

- Kook ondertussen de spaghetti. Serveer de saus bovenop de spaghetti. Eet smakelijk!
Opmerkingen


Meer glutenvrije recepten vind je via deze link










