Heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus met courgette, paprika en champignons welke binnen 35 min op tafel staat.
Wat ben ik blij dat Albert Heijn tegenwoordig de glutenvrije Barilla pasta verkoopt. Dit is echt de beste glutenvrije pasta die verkrijgbaar is. Althans, dat vinden wij. Rummo is ook erg lekker en zo ook de Grand ‘Italia, maar Barilla is absoluut de favoriet. Daarom zie je op dit moment ook aardig wat nieuwe glutenvrije pasta recepten op onze website voorbij komen.
Zo ook deze zalige en makkelijke spaghetti in tomaten-tonijnsaus. Lekker met veel extra groente erdoor zoals courgette, gele paprika, champignons en rode punt paprika. Rode punt paprika is een groente die ik erg veel in onze recepten gebruik in plaats van de ‘gewone’ rode paprika. Ze zijn namelijk veel zoeter en daardoor een stuk lekkerder en voller van smaak waardoor ik ze beter vind passen in Italiaanse en Spaanse gerechten. In Spanje en Italië zijn de paprika’s immers ook veel zoeter dan de Hollandse paprika omdat ze simpel weg een stuk meer zon gehad hebben en dat proef je.
Wil je deze super lekkere en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Spaghetti in tomaten-tonijnsaus
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije spaghetti
- 3 blikjes tonijn in water
- 1 courgette
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het bouillonblokje beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes.
- Vervolgens snijd je de champignons in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de tonijn toe en roerbak even mee.
- Voeg vervolgens de champignons, paprika's en courgette toe en roerbak een paar minuten mee.
- Schenk de gezeefde tomaten bij het geheel samen met de tomatenpuree.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg ze bij de tomaten-tonijnsaus samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat nog een paar minuten met de deksel op de pan doorsudderen.
- Giet de saus over de spaghetti en serveer direct.
Notities
Ben je ook zo dol op pasta net als wij? Probeer dan ook eens onze heerlijke glutenvrije spaghetti bolognese, pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen of onze macaronisalade met watermeloen.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.