• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Hoofdgerecht, Klaar in 45 minuten, Pastagerechten  /  26 augustus 2020

Spaghetti in tomaten-tonijnsaus

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Spaghetti in tomaten-tonijnsaus

Heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus met courgette, paprika en champignons welke binnen 35 min op tafel staat.

Wat ben ik blij dat Albert Heijn tegenwoordig de glutenvrije Barilla pasta verkoopt. Dit is echt de beste glutenvrije pasta die verkrijgbaar is. Althans, dat vinden wij. Rummo is ook erg lekker en zo ook de Grand ‘Italia, maar Barilla is absoluut de favoriet. Daarom zie je op dit moment ook aardig wat nieuwe glutenvrije pasta recepten op onze website voorbij komen.

Zo ook deze zalige en makkelijke spaghetti in tomaten-tonijnsaus. Lekker met veel extra groente erdoor zoals courgette, gele paprika, champignons en rode punt paprika. Rode punt paprika is een groente die ik erg veel in onze recepten gebruik in plaats van de ‘gewone’ rode paprika. Ze zijn namelijk veel zoeter en daardoor een stuk lekkerder en voller van smaak waardoor ik ze beter vind passen in Italiaanse en Spaanse gerechten. In Spanje en Italië zijn de paprika’s immers ook veel zoeter dan de Hollandse paprika omdat ze simpel weg een stuk meer zon gehad hebben en dat proef je.

Wil je deze super lekkere en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



spaghetti in tomaten-tonijnsaus
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Spaghetti in tomaten-tonijnsaus

Een heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus met courgette, paprika en champignons welke binnen 35 minuten op tafel staat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Sleutelwoord basilicum, champignons, courgette, gele paprika, gezinsrecept, glutenvrij, spaghetti, tomatensaus, tonijn, zonder gluten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije spaghetti
  • 3 blikjes tonijn in water
  • 1 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het bouillonblokje beetgaar.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes.
  • Vervolgens snijd je de champignons in plakjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de tonijn toe en roerbak even mee.
  • Voeg vervolgens de champignons, paprika's en courgette toe en roerbak een paar minuten mee.
  • Schenk de gezeefde tomaten bij het geheel samen met de tomatenpuree.
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg ze bij de tomaten-tonijnsaus samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
  • Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat nog een paar minuten met de deksel op de pan doorsudderen.
  • Giet de saus over de spaghetti en serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je ook zo dol op pasta net als wij? Probeer dan ook eens onze heerlijke glutenvrije spaghetti bolognese, pasta met tomaten-mascarponesaus en kalkoen of onze macaronisalade met watermeloen.



Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • basilicum
  • champignons
  • courgette
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • knoflook
  • makkelijk recept
  • paprika
  • spaghetti
  • tomatensaus
  • tonijn
  • ui
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Kip kerrie met doperwten, worteltjes en paprika
Stamppot met winterpeen, prei en spekjes

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands