Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Spaghetti in tomaten-tonijnsaus
5
van
2
Stemmen
Een heerlijke en makkelijke glutenvrije spaghetti in tomaten-tonijnsaus met courgette, paprika en champignons welke binnen 35 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
585
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
400
gram
glutenvrije spaghetti
3
blikjes
tonijn in water
1
courgette
1
rode punt paprika
1
gele paprika
250
gram
champignons
1
ui
2
teentjes
knoflook
10
blaadjes
basilicum
2
theelepels
Italiaanse kruiden
1
groentebouillonblokje
500
ml
gezeefde tomaten
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het bouillonblokje beetgaar.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes.
Vervolgens snijd je de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de tonijn toe en roerbak even mee.
Voeg vervolgens de champignons, paprika's en courgette toe en roerbak een paar minuten mee.
Schenk de gezeefde tomaten bij het geheel samen met de tomatenpuree.
Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg ze bij de tomaten-tonijnsaus samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat nog een paar minuten met de deksel op de pan doorsudderen.
Giet de saus over de spaghetti en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basilicum, champignons, courgette, gele paprika, gezinsrecept, glutenvrij, spaghetti, tomatensaus, tonijn, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Spaghetti in tomaten-tonijnsaus
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
585
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
7
g
11
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
1
g
Cholesterol
46
mg
15
%
Natrium
1347
mg
59
%
Kalium
1459
mg
42
%
Koolhydraten
96
g
32
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
13
g
14
%
Eiwit
41
g
82
%
Vitamine A
2153
IU
43
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
18
mg
90
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamine C
154
mg
187
%
Vitamine D
2
µg
13
%
Vitamine E
4
mg
27
%
Vitamine K
24
µg
23
%
Calcium
96
mg
10
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
85
µg
21
%
IJzer
7
mg
39
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
93
mg
23
%
Fosfor
341
mg
34
%
Selenium
98
µg
140
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag