Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Sajoer boontjes
4
van
2
Stemmen
De allerlekkerste sajoer boontjes maak je gewoon zelf. Heerlijk met witte rijst en ajam paniki.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, groentegerecht
Keuken
Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
180
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
600
gram
sperziebonen
1
grote
ui
2
bolletjes
Chinese knoflook
2
rode pepers
2
cm
gember
2
cm
laos
1
theelepel
sambal
1
theelepel
trassi
2
eetlepels
limoensap
400
ml
water
60
ml
kokosmelk
20
gram
palmsuiker
1
groentenbouillonblokje
wokolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm.
Snipper de ui, knoflook en rode pepers. Ik doe dit meestal in de hakmolen van de staafmixer. Lekker makkelijk en snel.
Rasp de gember en de laos. Als je geen laos kunt krijgen, dan kan je ook 2 theelepels laos kruiden uit een potje gebruiken.
Fruit de knoflook, ui, gember, laos en rode pepers met een scheutje wokolie in de wok.
Voeg na ongeveer 2 minuten de sperziebonen erbij en roerbak nog zo'n 3 minuten mee.
Schenk nu de kokosmelk in de wok en voeg de trassi, palmsuiker, sambal, limoensap en het groentebouillonblokje toe.
Als laatste schenk je 400 ml water bij het geheel en breng verder op smaak met wat peper en zout.
Breng de sajoer boontjes aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de sperziebonen gaar zijn.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, glutenvrij, Indische keuken, makkelijk recept, snel op tafel, sperziebonen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Sajoer boontjes
Portie grootte
0 g
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
180
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
4
g
6
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
1
g
Cholesterol
14
mg
5
%
Natrium
243
mg
11
%
Kalium
491
mg
14
%
Koolhydraten
29
g
10
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
11
g
12
%
Eiwit
5
g
10
%
Vitamine A
1253
IU
25
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
57
mg
69
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
26
µg
25
%
Calcium
82
mg
8
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
65
µg
16
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
53
mg
13
%
Fosfor
89
mg
9
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag