Zalige en makkelijke romige pasta met vis en groene groente in een heerlijke roomsaus die ook nog eens binnen 35 minuten op tafel staat. Succes verzekerd!
Een tijdje terug hebben Sophie en ik van de Glutenvrije webshop een mega grote doos vol heerlijke glutenvrije pasta’s gekregen van het merk Massimo. Ik was altijd Barilla en Grand ‘Italia fan, maar sinds kort mag Massimo Zero zich ook aan dit lijstje toevoegen. Echt mega lekker! Maar goed, zoals gezegd, het was een behoorlijke hoeveelheid, dus dat werd onder andere nieuwe pastagerechten verzinnen.
En daar is deze glutenvrije romige pasta met vis en groene groente een van de resultaten van. Mega simpel om te maken. Ook nog eens snel op tafel en lekker dat hij is geworden. Boven verwachting! Echt een aanrader dus. En ook Sophie heeft er heerlijk van gegeten, dus bij deze krijgt dit recept het kidsproof keurmerk 😉
Wil je deze lekkere romige pasta met vis en groene groente ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Romige pasta met vis en groene groente
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne rigate
- 500 gram heekfilet diepvries
- 250 gram haricots verts
- 200 gram gerookte zalm
- 1 courgette
- 400 gram spinazie
- 1 ui
- 250 ml kookroom
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met wat zout.
- Snijd intussen de heekfilet in stukjes van ongeveer 3 cm. De vis hoeft niet ontdooit te zijn. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
- Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm en snipper de gerookte zalm.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui.
- Voeg de heekfilet en gerookte zalm toe en bak even mee.
- Doe de haricots verts bij het geheel en roerbak 3 minuten mee.
- Voeg nu ook de courgette toe en schenk de kookroom erbij.
- Bestrooi met de Italiaanse kruiden en voeg het groentebouillonblokje toe. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de haricots verts wat zachter worden.
- Voeg nu de spinazie in delen toe en laat deze slinken.
- Schep als laatste de glutenvrije penne rigate toe en roer alles goed door elkaar.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pasta? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastarecepten. Hier staat ongetwijfeld iets voor je bij.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!











