Een heerlijke en zomerse glutenvrije quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip welke ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat. Binnen 35 minuten kun je namelijk al aanschuiven.
Een super lekkere en gezonde glutenvrije maaltijdsalade is deze quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip. Deze moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Zo ontzettend lekker, maar ook veelzijdig. Het is namelijk niet alleen een perfect hoofdgerecht voor het avondeten. Hij leent zich ook uitstekend als lunch.
Lekker variëren
Ook zijn de variatie mogelijkheden eindeloos. In dit recept heb ik veldsla, rucola, watermeloen, feta, komkommer, pijnboompitten en wat gekookte eitjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk bijvoorbeeld ook cherry tomaatjes, paprika of radijsjes toevoegen. Het is maar net wat jij lekker vind.
De light versie
Zoals ik hierboven al schreef, heb ik in dit recept pijnboompitten gebruikt. Ik ben er dol op. Zeker in combinatie met de quinoa wat ook nootachtig smaakt. Mmm. Wil je nu een beetje op de calorietjes letten en wat corona kilootjes kwijt raken? Laat dan de pijnboompitten weg. Het zijn namelijk, hoewel ze best gezond zijn, calorieën bommetjes.
Heb je al trek gekregen en wil je deze zalige glutenvrije quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip
Ingrediënten
- 250 gram quinoa
- 450 gram kipfilet
- ¼ watermeloen
- 2 eieren
- 75 gram pijnboompitten
- 30 gram rucola
- 30 gram veldsla
- ⅓ komkommer
- 150 gram feta
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 3 takjes munt
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 3 theelepels oregano
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
- Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje en wat zout naar smaak.
- Knijp het teentje knoflook uit.
- Meng 1 eetlepel olijfolie samen met 1½ theelepel oregano, het sap van ⅓ van de limoen, de uitgeknepen knoflook en wat peper en zout naar smaak.
- Giet de marinade over de kip en laat heel even intrekken.
- Gril de kip zonder extra vet in de grillpan. Zet daarna even aan de kant om wat af te koelen.
- Meng intussen 1 eetlepel olijfolie samen met de honing, 1½ theelepel oregano, sap van ⅔ limoen en wat peper en zout naar smaak.
- Hak blaadjes van de munt fijn.
- Snijd vervolgens de komkommer in blokjes.
- Doe hetzelfde met de fetakaas en de watermeloen.
- Pel de eieren en snijd ze in partjes.
- Meng de quinoa met de veldsla, rucola, komkommer, feta, pijnboompitten, fijngehakte munt en watermeloen.
- Snijd de afgekoelde kipfilet in plakjes en voeg deze toe aan de quinoa.
- Voeg de honing-limoen dressing toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
- Leg de plakjes ei erboven op en klaar is je quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten zoals deze quinoasalade met watermeloen, feta en gegrilde kip? Kijk dan ook eens op onze pagina met salades of lunchgerechten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Wat een lekker recept!
Dank! Dat is het zeker. Echt een aanrader 🙂