Lekker, gezond, makkelijk en ook nog een super snel is deze zalige glutenvrije pasta primavera met serranoham.
Het gerecht pasta primavera, oftewel lente pasta, is een echte Italiaanse klassieker. Echter is dit zalige gerecht niet in Italië uitgevonden maar in New York rond 1975. De hoofdingrediënten van deze klassieker zijn veel verse lichte gekookte groente en room. Uiteraard heb ik onze variant aangepast aan de smaak van mijn gezin.
Onze variant bevat haricots verts, courgette, lente-uitjes, doperwten en veldsla. Voor wat extra smaak en bite heb ik er nog 200 gram serranoham door heen gedaan. Uiteraard mogen het uitje en de knoflook niet ontbreken. Het resultaat. Echt mega lekker geworden, gezond en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Echt een aanrader!
Ook voor de calorietjes hoef je het niet te laten wat deze zalige pasta primavera met serranoham bevat er slechts 433 per portie. Rasp er eventueel grof wat Parmezaanse kaas overheen en je hebt een top maaltijd voor het hele gezin.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Pasta Primavera met serranoham
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije fusilli
- 200 gram serranoham
- 100 gram doperwten diepvries
- 200 gram haricots verts
- 1 courgette
- 75 gram veldsla
- 4 lente-uitjes
- 1 ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 100 ml kookroom
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel oregano
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije fusilli samen met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm.
- Kook de haricots verts samen met de doperwten in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de courgette in blokjes, snijd de lente-uitje in ringetjes en de serranoham in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok.
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de serranoham toe en bak een minuutje mee.
- Vervolgens voeg je de courgette, doperwten, lente-uitjes en haricots verts toe en roerbak ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de Italiaanse kruiden en de oregano toe samen met wat peper en zout naar smaak.
- Doe nu de glutenvrije fusilli bij het geheel samen met de kookroom en meng goed door elkaar.
- Voeg als allerlaatste de veldsla toe, schep deze door de pasta primavera en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo’n glutenvrije pasta fan net als wij? Kijk dan ook eens op onze pagina met pastagerechten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










