Een heerlijke, makkelijke en gezonde glutenvrije macaronisalade met appel, rozijnen en komkommer die je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Sophie heeft momenteel een beetje genoeg van het glutenvrije brood. Het staat haar sowieso tegen om het twee keer per dag te eten. ’s Morgens los ik dat vaak op met een overheerlijke fruit smoothie met daarbij een roereitje of wat glutenvrije granola. Voor de lunch gaat er steeds vaker een goed gevulde salade mee in de rugtas zoals deze macaronisalade met appel, rozijnen en komkommer.
Verder heb ik aan de salade nog stukjes gerookte kip toegevoegd. Dat in een zalige dressing van limoen, honing en extra vierge olijfolie met Italiaanse kruiden. En uiteraard lekker veel ijsbergsla. Sophie’s favoriet. Soms voeg ik als topping ook nog een hard gekookt eitje toe en smullen maar.
In dit recept gebruik in een Pink Lady appel. Sophie’s favoriete appel. Sterker nog, ze eet geen andere meer. En ik moet toegeven, ik ben er ook dol op. Je kunt natuurlijk de Pink Lady vervangen voor elke andere soort. Het is maar net wat je zelf lekker vind.
Wil je deze zalige glutenvrije macaronisalade met appel, rozijnen en komkommer ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Macaronisalade met appel, rozijntjes en komkommer
Ingrediënten
- 200 gram glutenvrij macaroni
- 200 gram gerookte kipfilet
- 100 gram ijsbergsla
- ⅓ komkommer
- 1 pink lady appel
- 1 hand rozijnen
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- ½ limoen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije macaroni samen met het groentebouillonblokje en wat zout in zo'n 10 minuten beetgaar.
- Snijd intussen de komkommer in de lengte door de helft en snijd er vervolgens plakjes van.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd deze vervolgens in blokjes.
- Knijp de limoen uit boven een kommetje.
- Voeg vervolgens de honing en de extra vierge olijfolie toe samen met de Italiaanse kruiden en roer door elkaar.
- Doe de afgekoelde pasta in een schaal en voeg de komkommer, appel, gerookte en een flinke hand rozijntjes toe.
- Voeg als laatste de ijsbergsla toe.
- Meng de dressing door het geheel en klaar is je macaronisalade met appel, rozijntjes en komkommer.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op glutenvrije pasta gerechten? Probeer dan ook eens onze glutenvrije mac ’n cheese, kindermacaroni of spaghetti carbonara. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!