Het kerstontbijt van dit jaar op de peuterspeelzaal werd dit jaar natuurlijk even heel anders dan het voorgaande jaar toen we de diagnose nog niet gekregen hadden. Hoe ga je hier nu mee om?! Aan de ouders werd verzocht een steentje bij te dragen aan het kerstontbijt en voor het lokaal hing een lijst met allerlei lekkere (glutenvolle) dingen. Deze lijst heb ik gekopieerd om zo voor Sophie een glutenvrije variatie hierop te kunnen maken, zodat zij ook mee kon doen met haar klasgenootjes. Sophie gaat 4 ochtenden per week naar de peuterspeelzaal, dus had zelfs 2 x kerstontbijt. Dus 2 verschill
ende ontbijtjes voor haar gemaakt.
Dag 1: 
– glutenvrije ciabatta met chocopasta van Schär
– plakjes komkommer
– gekookt eitje
– kerstfiguurtjes van kaas
– plakjes glutenvrij ontbijtkoek van Peijnenburg
– Mini croissantje gemaakt van glutenvrij bladerdeeg van Consenza. Even dwars doorsnijden en oprollen en een paar minuutjes in de oven.
Dag 2:
– Ciabatta met chocopasta
– gekookt eitje
– kerstfiguurtjes van kaas
– kerstfiguurtjes van bladerdeeg (Consenza) met kaas
– plakjes ontbijtkoek (Peijnenburg glutenvrij)
We hebben alles in een apart trommeltje gedaan en de juffen hebben goed toezicht gehouden. Onze kleine meid heeft genoten met haar klasgenootjes en is niet ziek geworden. Ze heeft het er nu nog steeds over. Dank lieve juffen van ’t Boterbloempje voor jullie medewerking!









