Een van de allereerste gerechten die ik voor Sophie glutenvrij gemaakt heb. Ons groentesoep recept. Groentesoep is namelijk iets wat wij regelmatig eten, maar onze vroegere versie bevatte natuurlijk gluten. Ik kan me nog herinneren hoe lastig ik het vond om nu het recept om te toveren. Zo gebruikte ik voorheen altijd van die zakjes instant groentesoep, maar deze bevatten allemaal gluten. Wat een feest toen ik de één-kops zakjes van Damhert ontdekte.

Om er zeker van te zijn dat alles écht glutenvrij zou zijn had ik online ook nog van die dure potten bouillon gekocht en glutenvrije spaghetti. Ik wist toen nog niet dat de bouillonblokjes van Knorr ook gewoon glutenvrij zijn en dat er glutenvrije vermicelli bestond. Maar hé, we hadden de diagnose net een paar dagen binnen en ik werd ook nog eens op het verkeerde been gezet door de diëtiste die alleen producten met het crossed grain logo adviseerde. ‘t Ja, dan ben je wel heel beperkt in je keuzes.
Dat heeft gelukkig niet lang geduurd hoor. Ik ben nu eenmaal een ondernemend type en zoek dingen het liefst zelf uit. Binnen een aantal weken had ik het glutenvrije dieet prima onder de knie. De diëtiste heb ik na de 2e afspraak al vaarwel gezegd. Die wilde Sophie ook nog eens dingen laten eten die het kind echt niet lustte, dus dat werd gewoon niets.
Niet heel veel later ben ik natuurlijk gestart met Sophie Glutenvrij waar ik nog steeds heel veel plezier aan beleef. Het is veel werk en kost veel tijd, maar dat is het zeker waard.
Maar goed, het groentesoep recept. Wil je hem ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Glutenvrije groentesoep
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram fijne soepgroenten
- 359 gram boerensoepgroenten
- 3 zakjes Damhert groentesoep voor 1 kopje
- 150 gram glutenvrije vermicelli
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- ½ eetlepel basilicum
- peper en zout
Instructies
- Vul een grote soeppan met 3 liter koud water en zet deze op het vuur. Voeg de runderbouillon toe. Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak en draai er kleine soepballetjes van.
- Doe de soepballetjes in de pan en breng het water aan de kook. Verwijder het grijze schuim, indien nodig, met een schuimspaan of zeef.
- Voeg nu alle soepgroente toe en roer goed door.
- Vervolgens voeg je nu de zakjes Damhert groentesoep toe en roer het geheel weer goed door.
- Voeg nu de glutenvrije vermicelli toe en roer wederom goed door.
- Breng de soep verder op smaak met peterselie, bieslook, basilicum, peper en zout.
- Laat de soep nog ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index en vind daar al onze recepten gesorteerd op categorie en alfabet
Volgen jullie Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, glutenvrije aanbiedingen, nieuwe producten en nog veel meer.