Een zalige en makkelijke heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes uit de oven die je ook nog eens binnen 35 minuten op tafel hebt staan.
Wellicht hebben jullie ‘m al een aantal keer voorbij zijn komen in onze recepten. De heekfilet. Zo blij dat hij sinds een tijdje verkrijgbaar is in het vriesvak van Albert Heijn. Ik kende deze witvis al een tijdje vanuit Spanje, waar hij merluza heet. Merluza lijkt veel op kabeljauw. Hij is echter wat steviger waardoor de heek zich fantastisch leent om te bakken of te verwerken in ovenschotels zoals in dit recept. Heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes uit de oven.
Een zalige glutenvrije ovenschotel met vis en spinazie in een eenvoudige roomsaus met daarop een zalige topping van Toscaanse aardappelpartjes. Slechts 15 minuten voorbereiding en de oven neemt de laatste 20 minuten voor je uit handen. En lekker dat deze schotel is! In ons recept heb ik gebruik gemaakt van een ronde ovenschaal. Met de aardappelpartjes ben ik aan de rand begonnen en steeds in cirkels naar binnen gewerkt waardoor je een mooie rozet krijgt. Zeg nu zelf, toch een plaatje geworden?!
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of zelfs melkvrij? Geen probleem! Vervang dan de kookroom door een lactosevrije variant of kookroom van bijvoorbeeld Alpro Soya of Rice Dream.
Nieuwsgierig geworden naar ons recept?! Scroll dan snel naar beneden!
Heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes
Ingrediënten
- 400 gram spinazie
- 500 gram heekfilet diepvries
- 450 gram Toscaanse aardappelpartjes
- 250 ml kookroom
- 1 rode ui
- 10 blaadjes basilicum
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de rode ui
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken.
- Schenk de kookroom bij het geheel en voeg het groentebouillonblokje toe.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer deze door de spinazie.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Bestrooi de heekfilet aan beide zijde met wat peper en zout. De filets hoeven niet ontdooit te zijn.
- Leg de heekfilet in een ovenschaal.
- Schep hier het spinazie-roommengsel bovenop.

- Beleg de spinazie met de aardappelpartjes.

- Bestrooi de aardappelpartjes eventueel nog met een beetje zout.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten het geheel gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op gerechten zoals deze heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovenschotels en/of gerechten met vis.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










