Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes
4,34
van
3
Stemmen
Een zalige en makkelijke heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes uit de oven die binnen 35 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
447
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
400
gram
spinazie
500
gram
heekfilet
diepvries
450
gram
Toscaanse aardappelpartjes
250
ml
kookroom
1
rode ui
10
blaadjes
basilicum
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper de rode ui
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.
Voeg de spinazie in delen toe en laat deze slinken.
Schenk de kookroom bij het geheel en voeg het groentebouillonblokje toe.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer deze door de spinazie.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Bestrooi de heekfilet aan beide zijde met wat peper en zout. De filets hoeven niet ontdooit te zijn.
Leg de heekfilet in een ovenschaal.
Schep hier het spinazie-roommengsel bovenop.
Beleg de spinazie met de aardappelpartjes.
Bestrooi de aardappelpartjes eventueel nog met een beetje zout.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten het geheel gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basilicum, Heekfilet, kookroom, merluza, rode ui, spinazie, toscaanse aardappelpartjes
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Heekfilet met spinazie en Toscaanse aardappelpartjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
447
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
27
g
42
%
Verzadigd vet
15
g
94
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
8
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Natrium
1068
mg
46
%
Kalium
1570
mg
45
%
Koolhydraten
26
g
9
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
28
g
56
%
Vitamine A
10364
IU
207
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamine C
52
mg
63
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
495
µg
471
%
Calcium
211
mg
21
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
218
µg
55
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
111
mg
28
%
Fosfor
331
mg
33
%
Selenium
35
µg
50
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag