Heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven om je vingers bij af te likken zo lekker. Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven neemt de overige 30 minuten van je over.
Het is al weer best even geleden besef ik nu dat ik voor het laatst een ovenschotel gemaakt heb. En dat terwijl mijn gezin er juist zo dol op is. Vooral Patrick kun je er ’s nachts voor wakker maken. Gisteren heb ik deze zalige glutenvrije heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven voor het eerst voor mijn gezinnetje gemaakt.
Lekker met een zalige saus van crème fraîche, peterselie en kerrie. En niet alleen snijbonen en worteltjes, maar ook lente-uitjes, rode puntpaprika en doperwten. Het geheel afgetopt met een laag mini krieltjes. En hopla, 30 minuten de oven in. Kaas hebben we dit keer niet gebruikt, want deze ovenschotel is zó smaakvol dat hij dat niet nodig heeft.
Ook voor de calorietjes hoef je dit gerecht niet te laten staan, want per bordje werk je er slechts 427 naar binnen. Een perfect gerecht dus als je ook op de kilootjes wil letten.
Wil je deze super lekkere heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven ook eens maken voor jouw gezin? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept.
Heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven
Ingrediënten
- 600 gram mini krieltjes
- 500 gram heekfilet diepvries
- 400 gram snijbonen
- 500 gram waspeentjes
- 1 rode puntpaprika
- 150 gram doperwten diepvries
- 3 lente-uitjes
- 200 gram crème fraîche
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 bolletje solo knoflook
- 5 takjes platte peterselie
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)
- Snijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 1.5 cm.
- Schrap de waspeentjes en snijd ook deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
- Kook de waspeentjes 5 minuten voor. Voeg na 3 minuten ook de snijbonen en doperwten toe.
- Giet af en zet even aan de kant.
- Snijd intussen de rode punt paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn.
- Meng de crème fraîche met het kerriepoeder, de fijngehakte peterselie, de knoflook en wat peper en zout naar smaak.
- Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en roer de crème goed door.
- Verdeel de waspeentjes, snijbonen, paprika, doperwten en lente-uitjes over de bodem van een grote ovenschaal.
- Leg hierboven op de heekfilet en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. De heekfilet mag nog bevroren zijn. Dit komt vanzelf goed in de oven.
- Verdeel nu gelijkmatig de kerrie crème over de heekfilet.
- Als laatste verdeel je de mini krieltjes over de vis eventueel met nog een snufje zout en peper.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het geheel in 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op gerechten uit de oven zoals wij? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.










