Heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven
5 van 3 Stemmen
Heekfilet met krieltjes, snijbonen en worteltjes uit de oven om je vingers bij af te likken zo lekker. Slechts 20 minuten voorbereiding en de oven neemt de overige 30 minuten van je over.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 427kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
600grammini krieltjes
500gramheekfiletdiepvries
400gramsnijbonen
500gramwaspeentjes
1rode puntpaprika
150gramdoperwtendiepvries
3lente-uitjes
200gramcrème fraîche
1eetlepelkerriepoeder
1bolletjesolo knoflook
5takjesplatte peterselie
1groentebouillonblokje
peper
zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)
Snijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 1.5 cm.
Schrap de waspeentjes en snijd ook deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Kook de waspeentjes 5 minuten voor. Voeg na 3 minuten ook de snijbonen en doperwten toe.
Giet af en zet even aan de kant.
Snijd intussen de rode punt paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn.
Meng de crème fraîche met het kerriepoeder, de fijngehakte peterselie, de knoflook en wat peper en zout naar smaak.
Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en roer de crème goed door.
Verdeel de waspeentjes, snijbonen, paprika, doperwten en lente-uitjes over de bodem van een grote ovenschaal.
Leg hierboven op de heekfilet en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. De heekfilet mag nog bevroren zijn. Dit komt vanzelf goed in de oven.
Verdeel nu gelijkmatig de kerrie crème over de heekfilet.
Als laatste verdeel je de mini krieltjes over de vis eventueel met nog een snufje zout en peper.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het geheel in 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie