Makkelijk, lekker en snel is deze zalige heekfilet in mosterd-dillesaus uit de oven. Lekker met grove pasta en verse spinazie.
Als we in Spanje zijn eten we het regelmatig. Merluza, oftwel heekfilet. Heek komt voornamelijk voor in het Oostelijk deel van de Atlantische Ocean waardoor deze witvis in Spanje, maar ook Portugal volop verkrijgbaar is. Heek is een heerlijke zeevis welke een beetje vergelijkbaar is met kabeljauw. De heek is echter wat steviger dan kabeljauw waardoor deze zich uitstekend leent om in de oven te bereiden of om in de koekenpan te bakken.
Afgelopen week zag ik ineens een zak heekfilet in de diepvries bij Albert Heijn liggen. Lekker! Uiteraard direct een zak gekocht. Dezelfde avond heb ik dit heerlijke glutenvrije visgerecht ermee gemaakt. Heekfilet met mosterd-dillesaus uit de oven. Een super makkelijk recept wat slechts 10 minuutjes voorbereiding nodig heeft. De oven neemt de overige 25 minuten van je over. Serveer de heekfilet met glutenvrije pasta en bijvoorbeeld verse spinazie.
Wil je deze zalige heekfilet met dille-mosterdsaus ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Heekfilet in mosterd-dillesaus uit de oven
Ingrediënten
- 500 gram Heekfilet diepvries AH
- 250 gram crème fraîche
- 5 takjes dille
- 2 eetlepels Limburgse grove mosterd
- 1 theelepel knoflookpuree
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de heekfilet in een vergiet met daaronder een schaal voor het lekken en laat deze een beetje ontdooien. Hij mag ook volledig ontdooit zijn, maar dit hoeft niet persé. Komt straks wel goed in de oven.
- Meng de crème fraîche met de grove mosterd en knoflookpuree samen met wat peper en zout naar smaak.
- Haal de takjes van de dille en meng deze door de saus.
- Verdeel de heekfilet over een ovenschaal en bestrooi eventueel met wat peper en zout.
- Schep de mosterd-dillesaus over de heekfilet heen en zet vervolgens in de oven.
- Laat de heekfilet in ongeveer 25 minuten gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op vis net als wij? Probeer dan ook eens onze Thaise viskoekjes of de zalm met tuinkruiden, honing en chili.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!