Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Griekse salade
5
van 1 stem
Een eenvoudige, snelle en oh zo lekkere Griekse salade (saláta koriátiki). Heerlijk met bijvoorbeeld souvlaki en tomatenrijst of gewoon als lunch.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken
Glutenvrij, Grieks
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
232
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
100
gram
ijsbergsla
in reepjes
150
gram
feta
15
zwarte olijven
2
tomaten
¼
komkommer
1
eetlepel
Griekse kruiden
euroma
3
eetlepels
extra vierge olijfolie
1
eetlepel
citroensap
1
teentje
knoflook
¼
theelepel
suiker
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de feta in blokjes en de tomaten in partjes.
Snijd de komkommer in halve partjes.
Doe de ijsbergsla in een kom samen met de zwarte olijven, komkommer, feta en tomaten.
Meng in een kom de olijfolie, Griekse kruiden, citroensap, suiker en wat peper en zout.
Knijp het teentje knoflook uit en voeg dit toe aan de dressing. Roer goed door en voeg toe aan de salade.
Mix de salade nogmaals en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, feta, Grieks, komkommer, olijven, salade, tomaat
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Griekse salade
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
232
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
20
g
31
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
11
g
Cholesterol
33
mg
11
%
Natrium
2517
mg
109
%
Kalium
310
mg
9
%
Koolhydraten
7
g
2
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
7
g
14
%
Vitamine A
1094
IU
22
%
Vitamine B1
0.1
mg
7
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
15
mg
18
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
22
µg
21
%
Calcium
209
mg
21
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
36
µg
9
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
23
mg
6
%
Fosfor
159
mg
16
%
Selenium
6
µg
9
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag