De lekkerste glutenvrije oranje tompoucen voor Konigsdag maak je vrij makkelijk en snel zelf. Succes gegarandeerd!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Gang Gebak, Taart, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij, Hollands, Nederlands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 543kcal
Porties 4stuks
Ingrediënten
4plakjesglutenvrij bladerdeeg
125grampoedersuiker
2eetlepelssinaasappelsap
oranje kleurstof
3eierdooiers
50gramkristalsuiker
250mlvolle melk
1zakjevanillesuiker
25grammaizena
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Halveer het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed rooster en zet in de oven gedurende 10 tot 12 minuten. Draai het bladerdeeg halverwege even om.
Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.
Maak intussen de banketbakkersroom.
Verwarm de melk in een pan met dikke bodem.
Doe de suiker, vanillesuiker, maizena en eidooiers in een kom en mix tot een schuimende lichtgele massa.
Giet een scheut van de warme melk bij het suiker-eimengsel en schep alles daarna weer terug in de pan.
Breng de gele vla aan de kook en blijf intussen roeren.
Zodra de banketbakkersroom het kookpunt heeft bereikt en de juiste dikte (ongeveer zoals dikke vanillevla), zet dan het vuur uit.
Doe de banketbakkersroom in een vershoudbakje en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op de aanrecht.
Doe de deksel op het bakje en zet de banketbakkersroom nog minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt de banketbakkersroom ook een avond van te voren maken.
Als laatste is de oranje glazuur aan de beurt.
Meng hiervoor de poedersuiker met de sinaasappelsap en oranje kleurstof door elkaar met een lepel tot een gladde vloeibare massa. Is je glazuur wat te dun, voeg dan wat poedersuiker bij. Is hij te dik, voeg dan een beetje vocht bij.
Bestrijk de helft van de stukjes bladerdeeg met de glazuur en laat uitlekken op een rooster gedurende minstens een half uur zodat je glazuur wat stolt.
Strijk een dikke laag banketbakkersroom op de stukjes bladerdeeg zonder glazuur van ongeveer 3 tot 4 cm.
Leg daarboven op de stukken bladerdeeg met de glazuur en klaar zijn je glutenvrije oranje tompoucen.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie