Super lekkere glutenvrije mini frikandelbroodjes welke makkelijk zijn om te maken en ook nog eens snel klaar.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Ontdooitijd 10 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang borrelhapje, Snack
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 55kcal
Porties 12stuks
Ingrediënten
4glutenvrije frikandellen
6plakjesglutenvrij bladerdeeg
1ei
curry ketchup
Hoe maak je het?
Laat het bladerdeeg en de frikandellen 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd elke frikandel in 3 gelijke stukken.
Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft.
Klop het ei los.
Smeer wat curry ketchup op de helft van het bladerdeeg.
Leg hier bovenop een stukje frikandel.
Kerf de andere helft van het bladerdeeg 4 x in met een mes.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel en vouw vervolgens dicht.
Druk de randen stevig aan met een vork.
Bestrijk de buitenkant van het mini frikandelbroodje ook met wat eigeel.
Maak vervolgens de andere 11 glutenvrije frikandelbroodjes op dezelfde manier.
Leg de frikandelbroodjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en zet deze 20 minuten in het midden van oven totdat de glutenvrije frikandelbroodjes goudbruin en gaar zijn.
Opmerkingen
Veel kookplezier en snack smakelijk!Liefs Audrey en Sophie