De lekkerste glutenvrije knoflookcroutons maak je gewoon heel makkelijk en snel zelf. Binnen 20 minuten zijn ze al klaar.
Gelukkig zijn er tegenwoordig van diverse merken glutenvrije croutons verkrijgbaar en ook nog in diverse smaken. Erg handig natuurlijk, maar wel prijzig. En vaak moeten ze ook nog online besteld worden en moet je er op wachten. Dus wat doen we in zo’n geval. Juist! Zelf maken natuurlijk!
Weet je trouwens dat het helemaal niet zo moeilijk is om glutenvrije knoflookcroutons te maken? En dat ze zelfgemaakt ook nog eens veel lekkerder zijn? Heerlijk voor bijvoorbeeld in de caesarsalade of in de Sophie salade. Sophie salade is trouwens ijsbergsla met knoflookcroutons, gekookt ei, komkommer, appel en rozijntjes. Onze dame is niet zo’n gekookte groente eter, maar Sophie salade daarentegen kan ze geen genoeg van krijgen. Ach ja, zolang er maar genoeg vitamines naar binnen gaan 😉
Glutenvrije knoflookcroutons
Maar goed, de glutenvrije knoflookcroutons. Aangezien ze voor onze kleine dame hier in huize Dobber bijna niet aan te slepen zijn maak ik vaak 3 tot 4 x onderstaand recept tegelijk. Het fijne van deze glutenvrije knoflookcroutons is namelijk dat je ze minstens 3 weken kunt bewaren in een afgesloten vershoudbakje. Wel even goed af laten koelen, anders worden ze alsnog zacht.
Wil je deze super lekkere en makkelijke glutenvrije knoflookcroutons ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Glutenvrije knoflookcroutons
Ingrediënten
- 2 sneetjes glutenvrij witbrood
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- zeezout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de korstjes van de sneetjes glutenvrij witbrood.
- Snijd vervolgens het brood in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Pers de teentjes knoflook uit.
- Meng de olijfolie met de knoflook en wat zeezout naar smaak.
- Mix vervolgens de knoflookolie door de blokjes brood.
- Verdeel de glutenvrije knoflook croutons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze in het midden van de oven.
- Laat de knoflookcroutons in zo'n 10 minuten goudbruin en knapperig worden. Schud de croutons halverwege even om zodat ze gelijkmatig kleuren.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Wekelijks komen er nieuwe recepten zonder gluten bij, dus blijf vooral onze website in de gaten houden. Wil je voortaan niets meer missen? Abonneer je dan op ons foodblog onderaan de homepage en mis vanaf nu niets meer.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.










